Annonce
25/07-17 12:39

5 forslag til læskende sommerdrinks5 forslag til læskende sommerdrinks

Det er sommer, grillen syder, og klokken er kvart i cocktail. Uanset om du er til ’shaken or stirred’, så er en iskold og læskende sommerdrink klart at foretrække over lunken rosé og trætte fadbamser.

storybild

Der er ikke noget så godt som en perfekt cocktail i varmen! Det er vanskeligere at mixe den, og derfor kommer her fem tommelfingerregler, der kan hjælpe dig godt på vej som succesfuld bartender:


1. Opgradér hjemmebaren. Sjatter fra de sidste fire charterferier er måske fine allersidst på natten, men en rigtig bartender har gode varer at arbejde med.

2. Lad dig inspirere af spændende drinksopskrifter. Dem finder du lige nu på MENY.dk/sommer-meny. Læs opskrifterne godt igennem og køb gode spiritusmærker derefter.

3. Suppler med friske råvarer fra frugt og grønt. Selvom du normalt er til kød, så er grøntafdelingen bartenderens ven. Citrusfrugter, bær, frisk mynte, agurk og ingefær er – i rette doser – det ekstra gear, der hiver sejren i hus.

4. Isafkøl dine glas. Der er ingen grund til at spilde friske isterninger på et brandvarmt glas direkte fra opvaskemaskinen.

5. Følg opskriften. Man kan sjusse sig frem, men sjusserne bliver derefter. Mål nøje, pynt med finesse og supplér gerne drinkskortet med din helt personlige signatur, som du så lige skal have opfundet inden festen.


Og så skal der shakes. Ikke pjat-rystes eller sjaskes, men shakes urimeligt godt igennem. Hemmeligheden i en rigtig cocktail er, at ingredienserne – spiritus, noget sødt, noget bittert samt is og vand – først mikses ordentligt sammen, når de virkelig rystes igennem. Bland dine ingredienser, luk låget på din shaker og tjek endelig, at du har lukket låget ordentligt. Hold så godt fast med to hænder og ryst drinken sønder og sammen over skulderen i mindst 10 sekunder, eller til shakeren begynder at dugge. Resultatet er prof cocktails og lidt større biceps til grillfesten. It’s all in the mix – og ham eller hende, der styrer baren, styrer festen. Så skål… Og sørg for, at gæsterne tager en taxa hjem.


5 gode drinks til grillfesten
Se flere grillopskrifter på MENY.dk/sommer-meny


Hindbær mocktail med vanilje

Antal: 1 drink Tid: 15 min.

50 g hindbær
½ tsk vaniljesukker
2 spsk citronsaft
150 ml pærecider
Isterninger
Citronskive
Spiselige blomster

Blend hindbærrene med vaniljesukker og hæld dem gennem en sigte. Bland med citronsaft og pærecider og hæld i et iskoldt glas. Pynt med citronskive og evt. spiselige blomster.Shandy Sangria

Antal: 4 pers. Tid: 10 min.

1 appelsin
2 citroner
12 cl Grand Marnier
3 x 33 cl Royal Shandy Lemon & Ginger
Isterninger

Skær appelsin og den ene citron i skiver og kom i en kande. Pres juicen af den anden citron og kom i sammen med Grand Marnier og shandy. Fyld op med isterninger.


Shandyrita med grape

Antal: 1 drink. Tid: 10 min.

Isterninger
½ grapefrugt
2 spsk fint salt
3 cl tequila
150 ml Royal Shandy Grapefruit

Gnid grapefrugt på kanten af glasset. Kom salt i en lille tallerken og dyp kanten af glasset ned i, så der kommer en saltkant. Fyld glasset med isterninger og hæld tequila i. Skær en skive grapefrugt og brug som pynt og pres juicen af resten ned i glasset. Top med shandy.


Whiskey Sour med rosmarin

Antal: 1 drink Tid: 10 min.

6 cl whiskey
30 ml citronsaft
30 ml sukkersirup
½ æggehvide
2 kviste rosmarin
Isterninger

Kom whiskey, citronsaft, sukkersirup og æggehvide i en shaker sammen med bladene fra den ene rosmarin. Ryst det godt sammen. Kom så isterninger i og ryst igen. Sigt drinken over i et glas med isterninger og pynt med en kvist rosmarin.


Lillet hyldeblomst vive

Antal: 1 drink Tid: 10 min.

6 cl Lillet Blanc
20 ml konc. hyldeblomstsaft
75 ml tonic
Pynt: mynte, agurk, citronskiver, jordbær, isterninger

Kom Lillet Blanc i et glas sammen med hyldeblomstsaft. Kom isterninger i og hæld tonic over. Pynt med mynte, agurk, citronskiver og jordbær.

Se flere grillopskrifter på MENY.dk/sommer-meny


Flere annoncer