Annonce
31/07-16 17:36; Opdateret: 10/01-17 14:34

Sådan får du mest bolig for dine pengeSådan får du mest bolig for dine penge

Husleje er en stor udgift i det månedlige budget. Hvis du vil bo så billigt som muligt, er det især to råd, der gør sig gældende: Flyt uden for centrum og flyt sammen med andre.

storybild

(Billede: Lene k)

Det er dyrt at bo til leje i især de største byer i Danmark, hvor der er mange studerende og stor efterspørgsel efter lejeboliger. I særligt Aarhus og København kan du ikke få meget bolig for din SU, og selv prisen for en etværelses lejlighed er for høj for mange unge og studerende.

Men rykker du uden for centrum, er huslejen væsentlig lavere, og der er tilmed færre boligsøgende om buddet. Det er også være værd at bemærke, at der kan være store forskelle på husleje bare fra gade til gade i samme by.

Se, hvilke gader i Danmark, der er dyrest at bo på her

Selvom et værelse kan virke som den billigste mulighed, er det ikke nødvendigvis sådan det forholder sig. Det kan faktisk være billigere at få en stor lejebolig, som man kan deles nogle stykker om.

Kvadratmeterprisen er lavere for de store lejligheder, ikke mindst i lejligheder med over fire værelser i Danmarks fire største byer. Det betyder, at hvis du i Storkøbenhavn deler en fireværelses lejlighed med flere roomies, så vil 17 kvadratmeter i gennemsnit koste 2.108 kroner i husleje.

I en delt lejlighed dækker de kvadratmeter selvfølgelig også over fælles køkken, bad, gangarealer og lignende, men til sammenligning koster et enkelt lejet værelse på 17 kvadratmeter 4.012 kroner om måneden – næsten dobbelt så meget.

Især i storbyerne kan det også være nemmere at finde en bolig, hvis I er flere, der vil flytte sammen. Der er simpelthen flere boliger at vælge imellem. Og så er der penge at spare udover en billigere husleje. I er også flere om at betale f.eks. licens, TV og internet, men også vaskepulver, rengøringsmidler etc. kan I deles om.

Hvis man bor sammen med flere i en større lejlighed, kan man spare en del penge i forhold til at bo alene.

Og så er det jo ikke mindst rart at have et socialt fællesskab, når man flytter til en ny og måske ukendt by. Bofæller kan nemlig være genvejen til et større socialt netværk – og så er det bare sjovere at være to om opvasken.

På BoligPortal.dk kan du selv gå på jagt efter de postnumre, hvor lejeboligerne er til at betale for dig, og du kan tilmed søge specifikt efter delevenlige boliger.

BoligPortal har regnet ud, hvad det koster at bo i de forskellige gader i de fem største studiebyer. Vi har rangeret gaderne efter, hvad huslejen er per kvadratmeter, og det giver et indblik i, hvor meget lejebolig man får for pengene. Hvilke gader tror du, der er de billigste og dyreste at bo på?

Se dem her

LÆS OGSÅ: 10 råd til boligsøgende ved studiestart

LÆS OGSÅ: Sådan finder du en bolig på et presset marked

LÆS OGSÅ: Interview: Sådan gennemskuer du boligsvindel

Flere annoncer