Annonce
19/05-16 17:32; Opdateret: 10/01-17 14:35

Sådan laver du en korrekt lejekontrakt efter den nye lejelovSådan laver du en korrekt lejekontrakt efter den nye lejelov

Når den rette lejer er fundet, er det en rigtig god ide at skrive en kontrakt, da det skaber tryghed for både udlejer og lejer.

storybild

En lejeaftale mellem udlejer og lejer indgås oftest på en standard lejekontrakt. Aftalen indeholder udlejers og lejers rettigheder i forbindelse med udlejningen.

Hvis man laver en lejekontrakt, er man godt i gang. I den kan man lave klare regler for, hvor meget af boligen man vil udleje – skal lejeren for eksempel have adgang til køkken og bad? Hvad er lejemålets tilstand ved indflytning, og skal lejligheden istandsættes ved fraflytning?

Du skal huske, at nu skal alle lejeaftaler, der underskrives på en lejekontrakt, være af typeformular A9. Det er en standardformular, som du kan hente på BoligPortal.dk, hvor du også kan læse mere om reglerne for lejekontrakter.

Læs mere om lejekontrakten, og hent den her

En lejekontrakt skal blandt andet indeholde lejer og udlejers navn og adresse, lejemålets størrelse, inventar, stand og brugsret til ting i boligen, som for eksempel vaskemaskine eller lignende. Derudover bør lejekontrakten også indeholde overtagelsesdato, eventuel ophørsdato, husleje, depositum og forudbetalt husleje samt a conto-forbrugsudgifter

Især paragraf 11 skal du være omhyggelig med, det er nemlig her, du har mulighed for at uddybe kontrakten med specifikationer. I lejekontraktens paragraf 11 har du som udlejer blandt andet mulighed for at tidsbegrænse lejeperioden, fastsætte regler for hvorvidt det er tilladt at have husdyr og lignende.

I den nye lejelov kan huslejestigningen ske efter det såkaldte nettoprisindeks. Vil du gøre brug af denne mulighed, er det vigtigt, at du tilføjer dette under paragraf 11.

Muligheden for at forlange lejemålet afleveret nyistandsat ved fraflytning bortfalder med den nye lejelov. Men det er også under paragraf 11, at du som udlejer skal tage stilling til, om du ønsker at beholde den indvendige vedligeholdelse og opkræve et beløb hertil, eller om lejer skal have ansvar for den indvendige vedligeholdelse og aflevere normalistandsat og uden skader.

Kontraktens elementer giver sikkerhed for både udlejer og lejer, men kommer du i tvivl, står BoligPortal klar til at hjælpe dig.

Læs her, hvordan du undgår de ti typiske fejl

Flere annoncer