Annonce
08/05-17 13:25; Opdateret: 17/10-17 09:35

7 vildt gode grunde til at holde ferie i Djursland7 vildt gode grunde til at holde ferie i Djursland

SJOVT. Familieattraktionerne ligger side om side på Djursland, så der er altid noget at opleve, hvis man tager på ferie her. Vi har set på syv af de mest populære steder.

storybild

I Djurs Sommerland kan du bl.a. prøve Danmarks længste rutschebane, Juvelen.

Djurs Sommerland

I Nordens største sommerland er der over 60 forlystelser for hele familien. Der er alt lige fra rutschebanenyheden DrageKongen – Europas hurtigste og længste Family Suspended Coaster for de fartglade – til bondegårdsland for de mindste, hvor det vildeste er at køre med traktor. Er vejret til det, byder parken også på et kæmpestort Vandland. Så man kan sagtens få flere dage til at gå i parken, der holder åbent fra maj til og med efterårsferien.

Læs mere om Djurs Sommerland her

Kattegatcentret

Var det noget med tropiske hajer, nuttede sæler og masser af lærerige aktiviteter med fokus på livet i havet? Så kan du på Kattegatcentret få et helt hav af oplevelser. Her er der nemlig samlet mere end 250 forskellige havdyr, og i ’Det levende køkken’ kan børn lege sig til viden om fisk og madlavning i et digitalt køkken.

Læs mere om Kattegatcentret her

I Kattegatcentret kan man bl.a. opleve en hajtunnel, hvor man kan komme helt tæt på dyrene.

Randers Regnskov

Det er en dyr fornøjelse, hvis man skal tage hele familien med til en decideret regnskov i ferien. Heldigvis ligger der en regnskov lige her i Danmark. I Randers kan man nemlig træde ind i et sanseligt tropisk miljø – både de mange dyr, varmen og planterne giver fornemmelsen af at være i en rigtig regnskov. Og ligesom i virkeligheden, kan man i Randers Regnskov godt forvente at komme helt tæt på dyrene.

Læs mere om Randers Regnskov her

Ree Park Safari

Der er masser af eksotiske dyr på Djursland, og ved Ebeltoft kan man faktisk komme på safari. I Ree Park Safari kan man nemlig se dyr som løver, geparder og bjørne, der lever på den store savanne, hvor de har masser af plads til at bevæge sig omkring. Når man skal igennem parken og se dyrene på prærien kan dette desuden gøres i en kopi af et damplokomotiv – præcis som i 1800-tallets Amerika.

Læs mere om Ree Park Safari her

Glasmuseet Ebeltoft

Glaskunst er magisk og fascinerende, og på Glasmuseet Ebeltoft kan man se moderne international glaskunst som det eneste sted i Danmark. Museet dækker nemlig blandt andet over skiftende udstillinger, Glasskoven, en butik og ikke mindst Glashytten, hvor du kan se glaspustere arbejde med flydende glas.

Fregatten Jylland

Vil man gerne underholdes, samtidig med at man lærer lidt om historie, ligger
Verdens længste træskib i Ebeltoft, og der er sikkert meget, du ikke ved om skibet. Vidste du for eksempel, at børnene kan gå på opdagelse i Søfartsbogen, klatre i masterne og sejle med Barkassen? Giv agt, når kanonen fyres af.

Læs mere om Fregatten Jylland her

Nationalpark Mols Bjerge

En storslået natur med mange oplagte udflugtssteder gør nationalparken på Djursland til et skønt afstressende sted at besøge for hele familien. Fantastiske Kalø Slotsruin, islandskaber og vildheste er noget af det, man kan forvente, hvis man lægger vejen forbi en af Danmarks blot fire nationalparker.

Læs mere om Nationalpark Mols Bjerge her

Flere annoncer