Annonce
22/04-17 11:05; Opdateret: 24/04-17 16:14

Danskerne flyver på ferie fra Hamborg - og sparer pengeDanskerne flyver på ferie fra Hamborg - og sparer penge

Danskerne har fået øjnene op for, at der er penge at spare ved at flyve på ferie fra Hamborg Lufthavn i stedet for København eller Billund.

storybild

I stedet for at tage de sædvanlige afgange fra Billund og København kan danskerne spare penge på at købe flybilletten til deres ferie fra Hamborg. Og samtidig kan man få en oplevelse ekstra i byen, da har meget at byde på fra shopping, caféer til gode barer og seværdigheder. Arkivfoto Scanpix

Som dansk turist er det umiddelbart oplagt at rejse på ferie fra en dansk lufthavn. Historisk set er det da også, hvad de fleste har gjort. Imidlertid har mange danskere de senere år fået øjnene op for, at der er store penge at spare – ofte helt op til 40 procent – hvis vejen sydpå går over Hamborg Lufthavn - og det er noget, 260.000 danskere årligt vælger at gøre.

Få rejsetips om Hamborg her

Den store prisforskel skyldes, at der løbende føres en priskrig mellem de tyske lavprisselskaber tilknyttet Hamborg Lufthavn. Derudover er de danske og tyske ferieperioder i vid udstrækning forskudt, hvilket betyder, at når efterspørgslen og dermed priserne er højest i Danmark, er billedet typisk et helt andet i Tyskland.

Nemt og fleksibelt
Også Scandlines kan nikke genkendende til udviklingen, idet rederiet kan konstatere, at der er mange både bilister, tog- og busrejsende, som rejser mod Hamborg via færgeforbindelsen Rødby-Puttgarden, for at nå Hamborg Lufthavn:

Vi oplever en kraftig vækst i antallet af gæster, der sejler af sted på ferie om bord på vores færger og flyver videre til feriedestinationen fra lufthavnen i Hamborg. Tilbagemeldingen er, at det især er de store besparelser, der lokker”, siger Anette Ustrup Svendsen, Communications Manager i Scandlines.

Danskerne booker rejsen gennem flere selskaber, der har specialiseret sig i at levere tyske priser og dansk support, og med rejsen i bil tager det kun 45 minutter at sejle via Rødby-Puttgarden, hvorfra der er 155 km til Hamborg Lufthavn, som har afgange til flere end 300 forskellige destinationer i verden.

Ofte er det billigere at flyve fra Hamborg end København og Billund, så mange danskerne starter deres ferie her.

Danskerne vil selv bestemme
Trenden er også blevet bemærket af Kirsten Poulsen, som er direktør i trendforskningsvirksomheden Firstmove. Virksomheden analyserer adfærd fra såkaldte firstmovers – den trendskabende del af befolkningen, der udøver en bestemt adfærd, før de fleste andre danskere.

Ifølge Kirsten Poulsen gjorde firstmoverne for flere år siden op med den traditionelle tilgang til ferier, således at der ikke nødvendigvis gøres brug af samlede pakketilbud fra danske rejsebureauer. Den adfærd er de seneste år slået bredt igennem hos danskerne, så der nu kan tales om en egentlig trend.

Blandt firstmoverne har vi i efterhånden mange år kunnet observere en adfærd, hvor de rejsende i høj grad selv vil bestemme over feriens delelementer ved for eksempel at vælge en afgangslufthavn, der ikke er dansk, hvis det kan resultere i en samlet besparelse. Tesen er, at jo mere man kan spare på transporten, jo mere er der at gøre godt med på selve ferien,” siger Kirsten Poulsen.

Det nye Berlin
De sparede penge bruger danskerne blandt andet i det internationale designeroutlet McArthurGlen Designer Outlet, som de lægger vejen forbi på ruten til eller fra lufthavnen. Nogle danskere benytter også de ekstra penge og lejligheden til at tilbringe noget tid i Hamborg, som i de seneste år er blevet kaldt det nye Berlin, og som er en af de mest hippe destinationer i Tyskland lige nu.

Book din færgebillet på www.scandlines.dk

Flere annoncer