Annonce
05/09-17 09:44; Opdateret: 05/10-17 14:31

5 lydbøger, der kan hjælpe dig med at falde i søvn5 lydbøger, der kan hjælpe dig med at falde i søvn

Har du svært ved at falde i søvn om aftenen og ligger du og vender og drejer dig hele natten? Her er 5 lydbøger, der er perfekte at få dig til at slappe af og falde i søvn til.

storybild

Det kan ofte være svært at falde i søvn, når skal på en lang flyrejse, så man er helt smadret, når man lander og skal bruge en dag på at blive klar til igen. En lydbog kan få dig til at tænke på noget andet og få din hjerne til at slappe af, så du bedre kan falde i søvn. Arkivfoto: Scanpix

Det kan være svært at falde til ro om aftenen, eller når du sidder i et fly. Tankerne kører rundt i hovedet, eller der er alt for meget turbulens. Men hvis du lytter til radio eller en lydbog, kan du aflede dit fokus til noget andet. En lydbog med en god historie kan drage helt ind i en anden verden og få dig til at glemme alt omkring dig, så du bliver helt afslappet og kan falde i søvn.

En nyttig funktion, når du skal lytte dig i søvn med lydbøger, er sleep-timeren, som du bl.a. finder i Mofibos smarte app til lydbøger. Hvis du bare lader lydbogen køre og falder i søvn, kan du indstille lydbogen til at stoppe efter 10, 30 eller 60 minutter. Så bliver du ikke vækket midt om natten og skal slukke for bogen.

Læs mere om Mofibo her og få 30 dages gratis adgang lige nu

Vælg en bog uden for meget drama
Det er nok ikke alle lydbøger, der kan bruges til at falde i søvn til. Du skal nok undgå de meget spændende og actionfyldte bøger, men det behøver heller ikke ligefrem være de helt kedelige. De må dog godt have et lidt langsomt tempo og en behagelig fortæller-stemme. Vi har fundet fem bøger, som har den helt rette stemning til, når du skal sove.

5 lydbøger, du kan falde i søvn til

Mysteriernes Allé, John Irving

Det er vidunderligt at blive lullet i søvn af John Irvings sprog, fordi du stille og roligt bliver revet med på en bølge af velklingende ord og sætninger.
Der er næsten 19 timers godnatlæsning i hans seneste roman, ’Mysteriernes Allé’. Den handler om den ældre forfatter Juan Diego og hans minder om en barndom med en søster, der kan læse tanker.

Hildegard, Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Dyk ned i historien om en af Middelalderens mest betydningsfulde kvinder, Hildegard af Bingen, der fra en alder af tre år havde visioner og kunne se ind i fremtiden. Som 10-årig blev hun tvunget til at leve i tavshed på klosteret Disibodenberg. Historien er dragende, men tempoet er tilpas nedtonet, så du langsomt vil falde i søvn.

Efter midnat, Haruki Murakami

Bogen foregår hen over en nat og handler om to unge mennesker, der mødes på en café i Tokyo. Nattestemningen blandet med surrealismen vil sende din hjerne ad kringlede spor, der sikkert hurtigt vil kalde søvnen frem.

Moby Dick, Herman Melville

Klassikeren ’Moby Dick’ om den gale kaptajn Ahabs jagt efter den hvide hval har et tilpas langsomt tempo, så du bliver helt afslappet. Lad dig blive ført ud på bølgen blå og med ned på havets bund i en gal higen efter den hvide hval, Moby Dick, som måske, måske ikke, findes.

4 3 2 1, Paul Auster

Selve titlen ’4 3 2 1’ lyder jo nærmest som en nedtælling til at falde i søvn. Men titlen fortæller om fire versioner af liv, som bliver levet af den samme Archibald Isaac Ferguson. I alle de fire parallelle liv bliver han fascineret af den samme Amy Schneiderman. Men det er fire forskellige relationer, som de forskellige Fergusoner får til hende. Din hjerne vil blive sendt rundt i Austers detaljerede sprog, og du vil naturligt slippe dit tankemylder om hverdagens trummerum.

Udforsk flere afslappende titler på Mofibo.dk og få 30 dages gratis adgang lige nu

Flere annoncer