Annonce
12/12-16 13:25; Opdateret: 14/12-16 15:54

Undersøgelse: Sådan kan dit tv hjælpe dig af med vintertræthedUndersøgelse: Sådan kan dit tv hjælpe dig af med vintertræthed

LYS. Mange danskere ser tv i mørke, selv om det forstærker vintertræthed, men med ny tv-teknologi behøver man ikke slukke lyset.

storybild

Forskning viser, at indendørs belysning kan påvirke vores energiniveau i vinterhalvåret. Derfor skal man ikke se tv i mørke rum.

’Vi slukker lige lyset for at få den fulde oplevelse’. Sådan bliver der formentlig sagt i mange danske hjem, når der skal ses tv. I hvert fald viser en ny undersøgelse foretaget af Novus for Samsung, at flere end hver fjerde dansker ser tv i mørke – og i aldersgruppen 18-29 år er tallet hele 35 procent.

Desværre kan de mørke omgivelser i forbindelse med tv-kiggeri betyde, at vi går glip af hårdt tiltrængt lys i de mørke vintermåneder, hvor næsten halvdelen af befolkningen føler sig nedtrykte på grund af manglen på lys i vinterhalvåret.

Læs mere om Samsung tv'et og den nye teknologi her

Mange kender til efterårs- og vintertræthed, og at øge lyset indendørs om aftenen kan være en god måde at bekæmpe trætheden på. På den måde får vi mere lys i løbet af vores døgn, og det kan få os til at føle os mere vågne," siger Helena Kubicek Boye, der er psykolog med fokus på velvære.

Og faktisk kan man få det ekstra lys uden at gå på kompromis med sin tv-oplevelse. Samsung har produceret et tv med Quantum dot, der gør op med det gamle problem af for svage billeder i fjernsynet, så man skal slukke lyset for at få det skarpe billede.

Der er en helt ny teknologi, der giver kraftigere lys på en tv-skærm end tidligere fjernsyn. Det gør, at man ikke længere behøver at skrue ned for lyset i rummet for at få en god tv-oplevelse, da tv'et gør billedet skarpere, selv når lyset er tændt.

Samtidig er Quantum dot lavet af et materiale, der ældes meget langsomt og med samme fart for alle farvenuancer, hvilket betyder, at tv’et vil have det samme farveudtryk gennem hele sin levetid.

Teknologien gør samtidig tv'et oplagt til at vise HDR-indhold (high dynamic range), hvilket giver mulighed for at se flere detaljer i både lyse og mørke scener, end man før har været vant til. Så du kan sagtens sidde i sofaen med tæppet pakket godt rundt omkring dig de mørke vinteraftener og hygge foran fjernsynet uden at skulle slukke al lyset for at se din yndlings serie helt skarpt.

HDR kan endda vise nogle farver, som det ikke har været muligt at se på tv tidligere. Derfor er alle Samsungs Quantum dot TV’er blevet tildelt det prestigefulde ’Ultra HD Premium’-stempel af UHD Alliance.

3 vigtige take-aways fra Novus-undersøgelsen

1) 46 procent af danskerne føler sig nedtrykt på grund af mørket i vinterhalvåret.

2) Hver tredje dansker bruger mellem 21 og 28 timer om ugen på at se tv.

3) 27 procent af danskerne ser tv i mørke.

Undersøgelsen er foretaget af Novus for Samsung i november 2016 og er baseret på svar fra 1.078 respondenter i Danmark.

Flere annoncer