Annonce
03/07-16 14:05; Opdateret: 13/09-17 12:07

Ét enkelt trick gør dig sund i buffetenÉt enkelt trick gør dig sund i buffeten

På Oslo-båden er efterspørgslen efter endnu mere grønt steget markant, efter de grønne retter har fået mere plads i buffeten. De fleste af os fylder nemlig 2/3 af tallerkenen med den første ret, vi ser.

storybild

Start med at stille dig foran det grønne buffetbord med din tomme tallerken, så vælger du nemlig automatisk mere af det sunde mad.

Når vi træder ind i en buffet, tager vi automatisk mest af den første ret, vi får øje på, og som vi har lyst til. En undersøgelse fra Cornell University i New York viser, at vi tit fylder 2/3 af vores buffettallerken med den første lækre ret, vi støder på.

Og da forskerne eksperimenterede med at sætte sunde og usunde retter i forskellig rækkefølge, viste det sig, at 3 ud af 4 valgte en fed ret, når den stod forrest i buffeten, mens kun 1 ud af 4 valgte samme ret, når den stod til sidst i buffeten. På samme måde valgte 85 % at tage frugt, når det stod først, mens kun 55% valgte frugt, når det stod til sidst.

Hvis du gerne vil være sundere, giver det derfor rigtig god mening at starte i salatbuffeten.

Læs mere om DFDS her

Stigende efterspørgsel efter grønt
I Oslo-bådens buffet er erfaringer de samme, at jo mere grønt, vi præsenteres for, desto mere får vi lyst til.

"Der er faktisk flere buffetgæster, der spiser sundere, end man måske skulle tro," forklarer tjener Benjamin Fridlund, mens han viser dagens udbud af grønne salater i glaserede italienske lerfade frem – bl.a. rødbedeæble, cherrytomat med basilikum, kål med saltristede mandler og bagte rodfrugter:

"Der er tit kø her i salatbaren - især kvinder og unge fylder gerne tallerkenen og nøjes med lidt, men godt fisk eller kød ved siden af."

Alene på de to år, som er gået, siden han startede på 7 Seas, har mange af buffetrestaurantens gæster skiftet kurs mod en mere grøn livsstil. Efter hver sejltur udfylder alle gæster et evalueringsskema, og selvom de grønne retter fylder mere og mere på buffetbordene efterlyser mange gæster endnu flere grønne retter.

Chefkok på Oslo-båden Tommy Aakjær oplever, at efter der er kommet mere grønt på buffeten, er efterspørgslen på det sunde også steget markant.

"Jo mere grønt, vi får på menuen, desto mere stiger efterspørgslen," supplerer chefkok Tommy Aakjær:

"Og vi kan klart mærke, at folk spiser og levner mindre, nu hvor vi får vores grøntsager leveret af en af Københavns bedste grøntgrossister og gør os umage med at tilberede dem perfekt. Der er færre og færre, der tænker kaninføde og springer dem over. Heldigvis, for det er jo meget bedre for folkesundheden, hvis mindst halvdelen af tallerkenen er grøn."

Flere annoncer