Annonce
24/10-17 11:03; Opdateret: 24/11-17 09:03

Indretning: Sådan ser fremtidens bolig udIndretning: Sådan ser fremtidens bolig ud

Vi skal vænne os til, at vores internet i fremtiden bliver brugt til meget mere end bare vores computere og tablets. Flere og flere ting i vores hjem arbejder sammen med internettet, og kravene bliver stadigt større til forbindelsen.

storybild

Foto: Scanpix

Er din internetforbindelse derhjemme god nok? Måske. Men det varer ikke længe, så er det måske ikke tilfældet. Kravene til vores internetforbindelse bliver nemlig større og større, for hvert år tilbydes vi som forbrugere nye ting, som vi kan bruge internettet til.

Læs mere om hurtigt og stabilt fibernet her

Denne udvikling af vores teknologi kræver derfor mere og mere internet, men det er ikke noget, vi i dagligdagen lægger mærke til – undtagen når det ikke virker. Vi har kigget på noget af det, som vi, allerede nu, men ikke mindst i fremtiden, kommer til at forholde os til dagligt.

Internetforbindelsen og alt det praktiske

Det bliver slut med at komme hjem til et koldt hjem, f.eks. efter en ferie. Du kan nemlig stå i lufthavnen efter din vinterferie til Thailand og sætte fuld knald på varmen derhjemme. Det hører ikke kun fremtiden til, for det er nemlig allerede nu muligt at styre varmepumpen via fibernettet og en app.

Men den nære fremtid byder også på et internetstyret køleskab, der tager billeder af indholdet og bagefter sender en besked til din telefon, hvis der er noget, der mangler. Dermed er du konstant opdateret på, hvad der er i køleskabet.

Tal med hjemmet

Tænk på en fremtid, hvor du ikke længere behøver bruge tid på trivialiteter i hjemmet, såsom at tænde lyset og skrue ned for musikken. Allerede nu dukker der flere og flere anordninger op, som kan forbinde din stemme med elektronikken i dit hjem via dit internet.

Et eksempel er Amazons Echo og dens indbyggede personlige assistent, Alexa, som minder om Apples Siri-tjeneste. Forbind Alexa med dit allerede trådløst opkoblede udstyr, og styring af el bliver en leg. Lige nu kræver det en vis teknisk snilde, men om nogle år bliver det helt almindeligt, at du kan 'tale' med dit elektroniske udstyr – og det er alt fra støvsugeren og stikkontakten til tekanden og toilettet.

Udvidet virkelighed

Måske var du med på sidste års Pokémon-bølge. Det er et eksempel på det, der kaldes for augmented reality, eller AR. Der findes endnu ikke et dansk begreb for det – det tætteste, vi kommer, er udvidet eller suppleret virkelighed, og nu bevæger det sig ind i hjemmet, hvor AR så småt er ved at blive en del af vores hverdag.

Med AR ser man virkeligheden gennem en skærm eller en brille, som tilføjer informationer, billeder eller lyd til den fysiske virkelighed – ligesom man så det i Pokémon Go-appen. Man kan derfor forestille sig, at vi i fremtiden handler ind fra sofaen, mens vi via en brille 'går' rundt i indkøbscenteret og fylder indkøbsvognen med varer. Nemt og bekvemt.

Det kan lyde som en dårlig science fiction-film, men prøv at forklare en 10-årig, at der ikke fandtes smartphones for 15 år siden, og se reaktionen. Teknologien bevæger sig i rekordfart derudad, og det kommer til at kræve store ressourcer af vores internet at følge med.

Allerede nu kræver vores teknik i og uden for hjemmet en stærk fiberforbindelse, og det bliver kun endnu vildere de kommende år – glæd dig.

Læs mere om hurtigt fibernet fra Eniig her


Flere annoncer