Annonce
25/08-16 09:38; Opdateret: 10/01-17 14:35

10 råd: Sådan finder du en lejlighed til studiestart10 råd: Sådan finder du en lejlighed til studiestart

Det er ikke nemt at finde studieboliger i de større byer, så det gælder om at være forberedt. Få 10 gode råd til, hvordan du kommer lidt tættere på din næste drømme-studiebolig.

storybild

Det kan være svært at finde en studiebolig i de større danske byer, men med den rette forberedelse kommer man nemmere til målet.

Forbered dig godt


Begynd med at overveje, hvad dine krav og ønsker til boligen er – hvad er et ’must’, og hvad kan du gå på kompromis med?

Tag det seriøst


Boligsøgning er hårdt arbejde, og der er rift om boligerne. Vær aktiv på boligportaler, sociale medier, i aviser, med opslag og brug dit netværk.

Download folderen ’Sådan finder du bolig i de store studiebyer – de 10 gode råd’ her

Søg bredt


Søg væk fra byen og uddannelsesinstitutionerne. Det kan betale sig at undersøge alternativer ved at søge indenfor et bredere geografisk område. Andre steder er efterspørgslen måske mindre og boligerne tilmed billigere.

Tænk boligen som en midlertidig base


Kortere fremleje af et værelse eller en lejlighed kan også være en mulighed, hvis du ikke lige kan finde drømmeboligen ved studiestart. Dermed kan du også undersøge din nye by nærmere, inden du finder en mere permanent løsning.

Søg fællesskabet


Det er lettere at finde en bolig, hvis du har lyst til at bo sammen med andre. Men det er også en genvej til at få et socialt netværk og dermed føle dig mere hjemme i din nye by.

Søg sammen med andre


Går du sammen med andre om at søge bolig, er udbuddet større, og jeres økonomi stærkere. Der er også penge at spare ved fælles udgifter som tv og internet.

Kend din udlejer


Tryghed og god kemi med din udlejer er vigtigt, især hvis du skal bo sammen med vedkommende. Sørg for at lave en god personlig beskrivelse af dig selv, når du søger bolig, så udlejer ud fra din profil kan fornemme, om I er et godt ’match’.

Ansøgning og lejer-CV


Tænk din boligsøgning som en jobansøgningsproces: Lav et godt lejer-cv (søgeprofil), og skriv en personlig og målrettet ansøgning, som lægger vægt på, hvorfor netop du er den rette lejer til boligen.

Pas godt på dig selv


Se altid boligen, inden du skriver kontrakt og overfører penge til husleje og depositum – og overfør altid via din bank. Lad dig ikke presse til at underskrive noget med det samme og læs kontrakten igennem for at se, om den stemmer overens med, hvad I har aftalt.

Søg rådgivning


Der er hjælp at hente, når du skal finde den rigtige bolig, skrive kontrakt m.m. Du kan bl.a. kontakte BoligPortal alle ugens dage kl. 9-21 for råd og sparring.

LÆS OGSÅ: Sådan finder du en bolig på et presset marked

LÆS OGSÅ: Interview: Sådan gennemskuer du boligsvindel

LÆS OGSÅ: Sådan får du mest bolig for dine pengene

Flere annoncer