Annonce
28/08-17 08:00; Opdateret: 18/10-17 09:54

5 gode råd: Få nyt tøj – helt uden at bruge penge5 gode råd: Få nyt tøj – helt uden at bruge penge

Danskerne har tøj liggende for mange mia. kr., som de aldrig bruger. Med disse få tips kan du rydde op og forny garderoben på samme tid.

storybild

Har du tøj i din garderobe, som du aldrig bruger? Bare rolig – så er du helt normal. De fleste danskere har tøj liggende, som de aldrig bruger.

Ofte undlader vi at rydde ud i garderoben, fordi tøjet bringer minder frem i os, eller fordi vi er bange for, at vi en dag kommer til at mangle det. Og på den måde kan tøjet samle støv i årevis og forhindre dig i at få plads til nye sager.

Men med få enkle midler kan du faktisk udnytte dit gamle tøj til at få nyt – det kræver blot lidt disciplin og kendskab til en ny trend i tiden: decluttering.

Decluttering handler basalt set om oprydning for at leve et mere simpelt liv. Og det kan overføres direkte til din garderobe, så du får ryddet op og kun har de ting hængende, som du rent faktisk bruger.

På den måde gør du ikke blot dig selv en tjeneste: Andre får også glæde af dit tøj, samtidig med at du kan gøre det hele med god samvittighed, da det er den mest miljøbevidste og bæredygtige måde at få nyt tøj på. Så ikke nok med at du sparer tid og penge – du gør oven i købet miljøet en tjeneste ved at ’declutte’ din garderobe.

Start selv med at declutte - prøv appen Tradono til iOS og Android her

Secondhand-appen Tradono har samlet 5 gode råd til at komme i gang med decluttering

Stil dig selv spørgsmålet: Bruger du tøjet?

Der kan være mange grunde til, at du ikke længere bruger et bestemt stykke tøj. Måske passer det dig ikke længere? Måske har du skiftet stil? Eller det kan også være så besværligt at rengøre eller stryge, at du ikke gider bruge det.
Lige meget hvad er det her, du skal gribe ind. Hvis der er tøj, du af den ene eller anden grund ikke bruger, skal du sortere det ud af din garderobe. Måske er der en anden, der kan få mere glæde af det, end du har?

Sælg, inden du køber.

Lav en grundregel for dig selv: Du skal sælge et stykke tøj, inden du må købe noget nyt. På den måde får du automatisk rotation i garderoben. Du kan også gøre det til en hel lille sport, hvor du skal sælge tøj for samme beløb, som du køber ind for. Det gør oprydningen i din garderobe endnu mere effektiv.

Opdel i kategorier.

Overblik er essentielt, når du skal finde det tøj, du kun sjældent bruger. Det kan derfor være nødvendigt at opdele tøjet i kategorier – bukser, sweatre, strømper osv. – på den måde får du bedre overblik over, hvilket tøj du bruger ofte, og hvilket du aldrig bruger.

Lav en begivenhed ud af det

Det kan være svært at komme i bund, når du har følelser for dit tøj, så bed dine venner eller veninder om hjælp – de går helt sikkert mindre følelsesmæssigt til opgaven, end du gør.

Undgå forklaringsfælden.

Det er svært for de fleste at skille sig af med tøj – så vær forberedt på at møde modstand i dig selv, når du går i gang med at ’declutte’. Her er tre af de klassiske reaktioner:

1. Jamen, den kan jeg ikke smide ud, den får jeg brug for, en dag jeg er på ferie på Ibiza."
Nej, den går ikke. Hvis du ikke bruger det, skal det ud af garderoben – og du kommer aldrig til Ibiza alligevel.
2. Jeg behøver ikke prøve den på. Jeg ved, den sidder godt!"
Nej, den går ikke. Du bliver nødt til at prøve tøjet for at vide, om du stadig kan bruge (læs: passe) det.
3. Den kan jeg ikke smide ud. Den havde jeg på, da jeg blev student."
Den går heller ikke. Bare rolig, dine minder sidder ikke i tøjet, så selvom tanktoppen forsvinder, vil fyren, du kyssede med, stadig stå klart i din hukommelse.

Tjen penge på dit gamle tøj med Tradono - Download appen til iOS og Android her

Flere annoncer