Annonce
17/10-17 12:56; Opdateret: 24/11-17 09:03

Så vildt bliver dit internet i fremtidenSå vildt bliver dit internet i fremtiden

Alt fra dit køleskab til dit undertøj kan snart kobles til internettet og gøre din hverdag nemmere. Så vær klar til fremtiden med hurtigt fibernet.

storybild

I fremtiden vil din seng kunne registrere, at du er faldet i søvn og slukke dit fjernsyn for dig. Foto: Scanpix

Vil du følge teknologiens udvikling, er det vigtigt med en hurtig og stabil internetforbindelse. Vi kan allerede købe smarte køleskabe og senge, men i fremtiden er måske selv vores undertøj koblet til internettet.

Tendensen kaldes 'the Internet Of Things' (IOT) og handler om, hvordan ting i vores hverdag får internetforbindelse og forbindes med os selv og hinanden. Køleskabet kan fortælle, hvilke varer du mangler, sengen kan skrue ned for varmen, og bilen kan tænde for tyverialarmen, når du kører på arbejde.

Få mere information om hurtigt og stabilt internet her

Undertøj måler din søvn
Man kan nemt sætte en sensor i undertøjet, og der er altså ved at blive udviklet intelligent undertøj, der kan måle din søvn eller tænde for vækkeuret på det rette tidspunkt, så du får en god nats søvn.
Undertøjet vil også kunne måle din puls og temperatur i løbet af dagen. Dit undertøj kan altså fortælle dig, om du er ved at blive syg og anbefale dig at brygge en god kop te, lægge dig under dynen og tage sygdommen i opløbet.

Din seng kan slukke for fjernsynet
Der er allerede blevet opfundet forskellige intelligente senge med indbygget sensor, der kan kobles sammen med f.eks. lysstyring og varmestyring. Hvis du f.eks. har fjernsyn i soveværelset, kan din seng registrere, om du er faldet i søvn, og slukke for fjernsynet for dig. Sengen kan også måle, om du har det for varmt, og skrue ned for varmen i hjemmet.

I fremtiden vil dit køleskab også kunne tale til dig. Den kan fortælle, hvornår dine varer bliver for gamle, og hvad du har brug for at købe mere af. Foto: Scanpix

Køleskab sladrer om udløbsdato
Store firmaer som Samsung har allerede lanceret det første 'smart fridge' eller intelligente køleskab, som er koblet til internettet. Det er godt nok stadig frygteligt dyrt, men snart bliver det også tilgængeligt for den almindelige forbruger.

Smart fridges har en touch-skærm uden på køleskabslågen, hvor du f.eks. kan se indholdet af dit køleskab. Det billede kan du også hive frem på din telefon, når du står nede i supermarkedet og skal tjekke, om du mangler mælk. Køleskabet holder også styr på, hvilke varer i køleskabet der er ved at blive for gamle. Der er et væld af funktioner på et smart fridge, og i en nær fremtid bliver det sikkert allemandseje.

Således er udviklingen nået langt på området, og det vil nok ikke vare mange år, før mange af disse produkter bliver almindelige. Du får et væld af sensorer og produkter i hjemmet, der kommunikerer sammen over internettet og hjælper dig med at gøre din hverdag nemmere. Derfor er det supervigtigt med en internetforbindelse, der kører som smurt.

Få mere information om hurtig og stabil internet her

Flere annoncer