Annonce
08/07-17 09:55; Opdateret: 25/10-17 14:09

6 gode råd til at booste din WiFi-hastighed6 gode råd til at booste din WiFi-hastighed

En ting er den hastighed, der står på papiret, men kender du den reelle hastighed på din internetopkobling? Og vidste du, at du kan hjælpe hastigheden på vej?

storybild

Trådløst internet er efterhånden en uundværlig del af vores hverdag, og vi vil gerne have, at det fungerer bedst muligt hele tiden. Når vi vælger internetudbyder, ser vi på, hvilket slags net vi får, og hvor hurtigt det er.

Nogle undersøger også, om den pågældende udbyder har ry for at være en stabil leverandør.

Få hurtig internet her

Men én ting er, hvad vi bliver lovet, en anden er, hvad vi får. Fordi der er mange ting, der kan påvirke den trådløse forbindelse.

Selvom du får det fulde signal ind i hjemmet, kan hastighed og stabilitet aftage, når signalet bliver trådløst.

En trådløs router tager ca. 15 pct. af hastigheden for at sikre at sendte filer kommer intakte frem – det er en slags kvalitetskontrol.

Vægge, mure og afstand i hjemmet sluger også noget af signalet og nedsætter dermed hastigheden.

Andre enheder i hjemmet, såsom radioer eller babyalarmer udsender også signaler, der kan forstyrre og nedsætte hastigheden. Dertil skal hver trådløs enhed i hjemmet dele den samme hastighed.

Jo flere enheder, der streamer eksempelvis film eller musik og deler filer, jo mindre hastighed er der til den enkelte. Brug af telefoni påvirker dog ikke hastigheden.

Jo flere enheder, der bruger WiFi-enheden, desto mindre hastighed er der til den enkelte.

Vælg net med høj kapacitet
Visse udbydere gør dog meget for at sikre dig den hurtigste forbindelse. Fibernet fra eksempelvis Eniig er en såkaldt ’personlig forbindelse’, der ikke påvirkes af andre brugere i området eller afstanden til en central.

Få hurtig og stabil fiberbredbånd her

Du får det fulde signal ind til din router. Fibernettet har den klare fordel – i modsætning til mobilt bredbånd – at det ikke påvirkes af forhindringer som skove, bakker og høje bygninger.

En anden fordel ved fiberbredbånd er den høje kapacitet, der betyder, at hele familien kan være ’på nettet’ samtidig. Selv krævende aktiviteter som streaming går ikke ud over kvaliteten.

Flere annoncer