Annonce
15/04-17 10:13; Opdateret: 21/04-17 13:57

Denne nye gyser får dig til at tænke 2 gangeDenne nye gyser får dig til at tænke 2 gange

FILM. Han er del af en vildt populær komikerduo, men senest har Jordan Peele fået succes med gysergenren.

storybild

Der er ikke mange, der har turdet at blande et så alvorligt emne som racisme med gyser-genren, men Jordan Peele har haft stort succes med det i sin nye film 'Get Out' ifølge anmeldersiden Rottentomatoes.com, hvor den har fået 99 auf af 100%

Det er meget muligt, at du på et tidspunkt har grinet af Jordan Peele i sketchshowet ’Key and Peele’, hvor han sammen med sin makker Keegan-Michael Key har lavet fem sæsoners hylende morsomme sketches. Men komedie er åbenbart ikke det eneste, den 38-årige amerikaner kan finde ud af.

Læs mere om filmen her

Passion for uhyggelige film
I slutningen af februar havde filmen ’Get Out’, der er hans debut som instruktør, nemlig premiere i USA. Ud over at instruere har Peele også skrevet og produceret filmen, der er en gyser med afsæt i racisme i USA.

Og selv om genren kan komme som en overraskelse for mange, er det faktisk ikke et unaturligt valg for instruktøren, der altid har haft en passion for uhyggelige film.

»En af de smukke ting ved gysergenren er, at den har mange forbindelser til komedie,« har han sagt til onlinemediet Nofilmschool.com.

»Der er mange ting i ’Get Out’, der ikke er jokes eller parodier, men som alligevel får store grin. Det er så højspændt en film i forhold til hvad karaktererne går igennem, så vi har sørget for, at der er masser af små ventiler,« tilføjede han.

Filmen drejer sig om den unge mand Chris, der skal møde sin kærestes forældre for første gang. På forhånd er han bekymret over, at hun ikke har gjort dem opmærksomme på, at han er sort, selv om hele svigerfamilien er hvid, og det viser sig, at hele byen er fyldt med hvide mennesker, der opfører sig særdeles suspekt. I det hele taget er de eneste andre sorte i området to mystiske tjenestefolk.

Balancering af gys og grin
Folk er strømmet til biograferne for at se filmen, og anmelderne har været ekstremt begejstrede. Især evnen til at beskrive racisme i USA har fået ros, men også den måde, Jordan Peele balancerer gys og grin, vækker begejstring. Også hos en af filmens fremtrædende skuespillere.

»En af fordelene ved at få en til at gå direkte fra komedie til at stå for en film som denne er, at du ikke kommer til at få sporadiske grin. De er timet perfekt, til når du har brug for dem,« har Allison Williams, der spiller hovedpersonens kæreste, sagt til Variety.

’Get Out’ passerede 150 millioner dollars indtjening på den første måned efter sin amerikanske premiere og fik imponerende 99 procent på hjemmesiden Rottentomatoes.com, der samler alle anmeldelser af film, og det kunne sagtens tyde på, at Jordan Peele godt kunne tænke sig at lave mere af denne slags. I hvert fald har han udtalt, at han har i hvert fald fire andre film i den socialrealistiske genre, han godt kunne tænke sig at lave.

Flere annoncer