Annonce
10/07-17 11:05; Opdateret: 17/10-17 09:30

Her er sommerens guide til alle typer ferierHer er sommerens guide til alle typer ferier

FERIE. Kan du bedst lide at dase på stranden, eller vil du helst være aktiv på din ferie? Toppen af Danmark har det hele.

storybild

Aktiv ferie
Er du én af dem, der ikke kan sidde stille, når du er på ferie? Så er der masser af muligheder i Toppen af Danmark. Området byder nemlig både på golf, minigolf, kanoture samt fiskeri til havs og fra mole. Skal der være lidt mere fart over feltet, er der også gode forhold til at cykle både på racercykel og mountainbike. Og så er der et stort udvalg af forskellige vandreruter.

På vestkysten kan man desuden finde et hotspot for surfing og paragliding, da Løkken efterhånden har etableret sig som et af de bedste steder i landet til netop de sportsgrene.

Læs mere om muligheder og oplevelser i ferien på Toppenafdanmark.dk

Badeferie
Man behøver ikke være i topform for at få en dejlig ferie i Toppen af Danmark. Man kan nemlig sagtens holde en afslappende badeferie, hvor man ikke laver så meget andet end at hygge sig på stranden. Et oplagt sted at medbringe badehåndklædet er på den milde østkyst, der er præget af dejlige børnevenlige sandstrande med indbydende badevand uden for voldsom bølgegang. Her kan man finde sig til rette i klitterne med sin medbragte madkurv og tage en dukkert eller lede efter rav, når man har lyst.

Kulturel ferie
Toppen af Danmark er mere end leveringsdygtig i kulturoplevelser. Der er mange kunstmuseer og historiske museer for både børn og voksne, men det er ikke den eneste form for kulturelle tilbud, området har at byde på. Små byer som Sæby og Lønstrup har masser af bymiljø og har ligesom Løkken og Tversted mange kunsthåndværkere boende, der lader sig inspirere af naturen og lyset og gerne viser deres arbejde frem. I Hjørring og Frederikshavn kan man finde både gamle bydele og gode shoppingmuligheder.

Naturferie
Den imponerende natur er ikke til at komme udenom, når man tager til Toppen af Danmark. Skagen har som det nordligste punkt i Danmark og mødested for to have altid været et tilløbsstykke i forhold til sin natur, og nu har byen fået endnu en attraktion. I år åbner nemlig Skagen Grå Fyr, der er et nyt center for trækfugle og er med til at markere, at Skagen er et af Europas bedste fugletræksteder. Ud over Skagen kan man lade sig imponere af det til tider barske vejr på vestkysten eller slappe af på den mere rolige østkyst. Og vil man opleve et vaskeægte naturfænomen, kan man bare besøge Europas største vandreklit, Råbjerg Mile.

Læs mere om Toppen af Danmark på Toppenafdanmark.dk

Flere annoncer