Annonce
03/06-17 15:28; Opdateret: 03/11-17 16:07

3 tegn: Trænger du også til briller?3 tegn: Trænger du også til briller?

Dit syn forværres med alderen, og det er der desværre ikke så meget at gøre ved. Her er tre tegn på, at dine øjne har brug for hjælp.

storybild

Det er uundgåeligt, at synet gradvist forværres gennem livet. Det første tegn er ofte besvær med at læse. Presbyopi rammer de fleste omkring 40-årsalderen. Presbyopi kaldes også gammelmandssyn, og er en betegnelse for, at øjnene ikke længere er ligeså gode til at stille skarpt på de ting, der er tæt på.

Det er vigtigt at være opmærksom på de tegn, kroppen sender i hverdagen. Måske tænker du, at det ikke vedkommer dig, men faktisk har hele 93% af danskere over 40 år bemærket tegn på, at deres syn ikke er som før. Hvis du selv er i tvivl, kan du læse om de typiske tegn her:

1 Hovedpine og træthed

Et typisk signal er pludselig hovedpine og træthed i hverdagen. Nogle underkender problemet, og forbinder i stedet symptomerne med stress og udmattelse på grund af for meget arbejde. Det er dog værd at vise åbenhed overfor, at årsagen måske kan være en anden.

2 Læsebesvær

En nylig undersøgelse har vist, at 42% af danskere over 40 år læser mindre, efter at synet er blevet dårligere. Det går på samme tid ud over tiden på kontoret, da den manglende evne til at fokusere giver besvær med at overskue computerskærmen.

3 Problemer med fokus på vejene

Halvdelen af de adspurgte danskere oplever besvær med at fokusere på forskellige afstande, når de kører bil. Næste gang du er ude at køre en tur, kan det være en god idé at tage forbi din optiker og blive tjekket.

Er du måske en af dem, der lider af dårligt syn?

Hvis du ikke har lyst til at bruge briller, findes der en kontaktlinse fra Alcon ved navn DAILIES TOTAL1® Multifocal, der har glidende overgang, så du måske ikke behøver købe briller med bifokale glas eller læsebriller.

Du kan se om det er noget for dig ved at følge linket herunder. Her kan du også få en kupon til ti dage med gratis DAILIES TOTAL1® Multifocal kontaktlinser fra Alcon:

https://www.wearlenses.dk/

Advertisement


Flere annoncer