Annonce
27/05-16 00:02; Opdateret: 10/01-17 14:32

Sådan får du et godt forhold til din næste lejerSådan får du et godt forhold til din næste lejer

Når kontrakten er underskrevet, og lejer er klar til indflytning, begynder et forløb af kortere eller længere tid, hvor I som udlejer og lejer gerne skulle have et godt og gnidningsfrit forhold.

storybild

Men hvordan får man det til at fungere, når man udlejer sin bolig – ikke mindst hvis man skal bo sammen med sin lejer?

Med lejekontrakten i hånden har man et godt udgangspunkt for de helt basale ting, man skal være enige om, f.eks. om lejer har adgang til køkken og bad osv. Det kan også sikre, at man ikke bliver uenige om f.eks. istandsætning ved fraflyttelse af lejemålet.

Forhåbentlig har du fundet den rette lejer gennem din annonce – nogle du er på bølgelængde med. Men når man bor tæt, kan det være svært at undgå gnidninger.

Få flere råd her

Men der er nogle få ting, der er gode at have fokus på, hvis man vil undgå større konflikter eller dårlig stemning. For det første er det vigtigt at forsøge at være gode til at kommunikere med hinanden og være ærlige og turde sige sin mening.

Men det er også en god ide at vælge sine kampe og ikke gå op i alle småting, der måtte genere. Folk gør ting på forskellige måder og har forskellige vaner – det ene er ikke nødvendigvis bedre end det andet. Men vær god til at fortælle, hvis du f.eks. får gæster på besøg eller andet, der kan påvirke din bofælle. Så er han eller hun forberedt.

Nogle foretrækker at lave lister, hvis man er blevet enige om fælles pligter som f.eks. rengøring. Vigtigt er det i hvert fald, at forventningsafstemme inden lejer flytter ind. Man kan for eksempel komme ind på, hvordan ens hverdag typisk ser ud, og hvad ens rutiner er og derigennem blive enige om, hvordan det fremadrettet skal være i boligen.

Husk at være åben over for din bofælles forslag og løsninger, man kan ikke være enige om alt, men man kommer langt med respekt. Din lejer skal føle, at han eller hun kan stole på dig, og at retningslinjerne bliver overholdt, så vil lejer formentlig og forhåbentlig også gøre det samme.

Få BoligPortals 5 gode råd her

Vil du læse om konkrete erfaringer med at bo sammen, kan du finde blogindlæg på BoligPortal.dk. God fornøjelse med udlejningen!

Flere annoncer