Annonce
06/05-17 00:00; Opdateret: 22/05-17 11:10

3 gode råd til en hurtig forfremmelse3 gode råd til en hurtig forfremmelse

FREMTID. Med nogle simple metoder kan du udvikle dig professionelt og udmærke dig på jobmarkedet. Her guider fagforeningen HK til, hvad man kan gøre.

storybild

En god mode at udvikle sig professionelt er at sparre med andre mennesker om dine færdigheder. Arkivfoto Pexels

Research

Hvis du vil gøre dig selv ekstra attraktiv på arbejdsmarkedet, er det vigtigt at starte med at finde ud af, hvor du gerne vil forbedre dig. Dette kunne for eksempel være gennem en særlig efter- eller videreuddannelse, men før man kaster sig ud i det, bør man se på, hvilken type uddannelse, det skal være.

Læs mere om, hvordan gør dig attraktiv på arbejdsmarkedet her

For at se udbuddet, så man kan vælge den rigtige retning og det passende niveau, kan man for eksempel starte på Uddannelsesguiden.dk. Her bør man lede efter en uddannelse, man virkelig har lyst til at begynde på. For er man motiveret til at komme i gang, er der også større chance for at man virkelig får noget ud af forløbet i sidste ende. Og det kan ses på de professionelle resultater.

Forventningsafstemning

Det er afgørende at have bestemt sig for, hvor meget tid og energi, man vil lægge i at udvikle sig på arbejdsmarkedet. Det er med andre ord første skridt at forventningsafstemme med sig selv, før man går i gang med at tage et tids- og energikrævende projekt som en efter- eller videreuddannelse.

Dernæst bør man også afstemme med de folk, man har omkring sig i hverdagen. Typisk vil det kræve en ekstra tilstedeværelse at forbedre sine kompetencer på denne måde, så det kan være hensigtsmæssigt at få sin familie til at overtage nogle af ens hjemlige opgave i en periode. På arbejdspladsen gælder det naturligvis også om at være på bølgelængde med, hvad forløbet kommer til at kræve. På den måde kan dine arbejdsopgaver og omgivelser blive tilpasset, så du ikke bliver overbelastet.

Sparring

Sidst, men ikke mindst, kan det være en stor hjælp at have en sparringspartner, når man sætter sig for at udvikle sine professionelle færdigheder. Her kan en fagforening være et oplagt bud. Hos HK er der for eksempel mulighed for at ringe til karrieretelefonen eller søge hjælp online, og på denne måde kan man skridt for skridt få hjælp til at udvikle sine kompetencer.

Din leder på arbejdspladsen kan også være en god sparringspartner til at finde ud af, hvilket udviklingstiltag, der vil være mest relevant for dig og arbejdspladsen.
Flere annoncer