Annonce
21/09-16 10:49; Opdateret: 21/09-17 10:49

5 gode tips: Opnå store besparelser på mærketøj5 gode tips: Opnå store besparelser på mærketøj

Danskerne går mere op i tøj, mode og udseende end nogensinde før, men er samtidig blevet mere økonomisk bevidste. Det har skabt en enorm interesse for at spare penge på tøj og sko til garderoben.

storybild

Alle kan spare penge på mærketøj. Det handler blot om at have den rigtige tilgang til shopping, så man ikke spilder penge på tøj, som sidenhen kommer til at samle støv i garderobeskabet.

1. Sammenlign priser

Du ved måske allerede, at du kan sammenligne priser på forsikringer, flybilletter og møbler, men er du klar over, at du også kan sammenligne priser på tøj? Såfremt der kun er én forhandler af den ønskede beklædningsgenstand, kan det selvsagt ikke betale sig at gøre sig tanker om prissammenligning. Er der derimod flere forhandlere af produktet, kan du gøre klogt i at sammenligne priser.

Det er først og fremmest ikke underordnet, om du kigger på tøj i en fysisk butik eller på nettet, da priserne kan variere markant. Shopper du altid tøj online, vil du statistisk set spare mange penge, da webshops er flittige til at presse priserne i bund. Webshops kan tillade sig at sælge tøj til reducerede priser, da der ikke skal afholdes udgifter til butiksleje osv.

Brug en vilkårlig søgemaskine til at søge efter et bestemt produkt, hvis du vil slippe for at betale overpris. Du kan på Liked spare penge på tøj fra Masai, Angulus, Diesel, Calvin Klein, Tiger of Sweden, Superdry og mange andre mærkevarer. Der er vel at bemærke tale om mærkevarer, som bliver forhandlet i mange butikker, hvorfor det er muligt at sammenligne priser.

2. Skriv dig op til nyhedsbreve

I dag er der mange webshops, som promoverer nyheder, gode tilbud og konkurrencer via nyhedsbreve. Vil du undgå at gå glip af de største udsalg, bør du skrive dig op til nyhedsbreve hos dine foretrukne tøjforhandlere. Du kan altid blive afmeldt på et senere tidspunkt, hvis indholdet i nyhedsbrevene ikke fanger din interesse.

Du kan som nyhedsbrevsmodtager forvente at blive informeret om gode tilbud og nyheder før alle andre. Dermed kan du være et skridt foran de forbrugere, som ikke abonnerer på nyhedsbrevet. Derudover kan det være en god idé at følge med på de sociale medier, hvor tøjforhandlerne generelt er gode til at dele diverse nyheder.

3. Lad dig ikke ruinere af høje fragtgebyrer

Er du vant til at handle mærketøj på nettet, har du med al sandsynlighed oplevet at blive opkrævet et større eller mindre fragtgebyr. De fleste webshops opkræver et sted mellem 20 og 60 kr. i fragt, men der er også mange eksempler på webshops, som kører med fri fragt. Er du interesseret i at holde dine udgifter nede, bør du så vidt muligt handle på webshops med fri fragt frem for webshops med høje fragtgebyrer.

Handler du på en webshop, som opkræver et fragtgebyr, kan du evt. handle sammen med en veninde, så I har mulighed for at dele fragtomkostningerne. Du kan alternativt søge efter en gyldig rabatkode, da mange rabatkoder giver fri fragt på online bestillinger.

4. Benyt dig af prisgaranti (hvis muligt)

Konkurrencen i tøjbranchen er intens, hvorfor tøjforhandlerne bliver tvunget til at tænke i alternative baner for at tiltrække kunder. Fri fragt og hurtig levering er noget af det, som fanger forbrugernes interesse, men også prisgaranti kan få forbrugerne til at handle.

Finder du en webshop eller fysisk butik, som yder prisgaranti på hele eller dele af sortimentet, bør du undersøge, om forhandleren rent faktisk er den billigste. Formår du at finde en forhandler, som kan tilbyde en given vare til en lavere pris, kan du som hovedregel få glæde af prisgarantien.

Du skal være opmærksom på, hvilke regler og vilkår der gælder for brug af prisgaranti. Som regel kan man kun benytte sig af garantiordningen, hvis man kan dokumentere en evt. prisdifference. Der er desuden stor forskel på, hvor hurtige forhandlerne er til at behandle forespørgsler vedr. prisgaranti.

De fleste webshops med prisgaranti vælger at matche konkurrenternes priser, men der er også webshops, som ikke blot matcher prisen, men også kvitterer med en besparelse på 5-10 procent.

5. Køb stort ind på de rigtige tidspunkter

Ønsker du at opnå store besparelser på mærketøj, vil det ikke være helt uden betydning, hvornår du vælger at handle. Det handler ikke om, hvorvidt du handler om morgenen, eftermiddagen eller aftenen, da det sjældent har den store betydning. Derimod handler det om, at der på visse tidspunkter af året er mulighed for at spare ekstra mange penge. Det får du to eksempler på herunder:

Januarudsalg – Udsalg af tøj i januar (mange butikker kickstarter udsalget mellem jul og nytår)

Black Friday – Udsalg af tøj én dag i november (den fjerde fredag i november måned – altid dagen efter Thanksgiving)

Køber du stort ind i januar og november måned, kan du slippe for at bruge penge på tøj resten af året. Denne strategi kan være med til at reducere dine årlige udgifter til mærketøj. Der er bl.a. mulighed for at spare store summer på kjoler til hverdag og fest. Lyder det interessant, bør du tage et kig på denne oversigt over kjoler.

Flere annoncer