Annonce
30/10-17 09:07; Opdateret: 24/11-17 09:02

4 smarte tjenester, der kan gemme dine vigtigste filer sikkert på nettet4 smarte tjenester, der kan gemme dine vigtigste filer sikkert på nettet

Der er flere smarte løsninger, når man nemt skal dele filer og billeder med hinanden på tværs af hjem. Vi har undersøgt markedet og fundet de bedste løsninger, som gør det ultranemt at dele alt online.

storybild

Foto: Scanpix

Vores computere og telefoner indeholder i dag alt fra regninger og bankdokumenter til billetter og feriebilleder. Alt ligger digitalt, og det kan være svært at hitte rede i, om billederne eller dokumenterne ligger på den ene eller anden eller tredje enhed.

Var det fars eller storebrors computer, som alle musik-cd'erne blev gemt på digitalt? Ligger fotoalbummet fra Grækenland på den ene eller anden harddisk? Og kom elregningen ind på mors eller fars e-mail?

Med en hurtig og stabil internetforbindelse bliver det let at lægge billederne og andre tunge filer ud til fælles deling. Man kan heldigvis lagre alt online i dag, og det er vigtigt at lagre filerne et sted, hvor alle i familien nemt har adgang til dem.

Få mere information om, hvor du kan gemme alle familiens filer samlet her

Vi har fundet nogle af de smarteste løsninger på området, så du f.eks. ikke længere skal lede forgæves efter dokumenter eller samle familien til en diasshow, når du vil vise dine feriebilleder.

Google Sync

Med Google Sync – som også er kendt under navnet Google Drev – har du 15 GB data til rådighed, hvor du gratis kan lagre alt fra billeder og video til pdf’er opdelt i mapper, du selv helt frit kan oprette. Du opretter simpelthen en Google-konto, og så har du dit Google Sync. Du kan nu dele mapper med andre Google-konti. For en familie betyder det, at I kan oprette hver jeres Google konto og så dele mapper med hinanden. Når du tager et billede på telefonen, kan du via en app lægge det ind i en delt mappe, så andre med adgang til mappen kan se det. Du kan let tilkøbe ekstra lagringsplads, hvis de 15 GB ikke rækker.

Dropbox

Dropbox fungerer lidt på samme måde som Google Drev, hvor du kan oprette mapper til de filer, du vil dele. Du opretter dig på Dropbox og deler mapper med andre brugere. Du får to GB med den gratis udgave, og det rækker ikke så langt, men som med Google Drev kan du tilkøbe ekstra lagringsplads, og hvis du henviser venner til Dropbox, kan du optjene gratis lagringsplads.

Chiliskyen

Hvis du køber en af de to fiberbredbåndspakker Waoo Fiber Extra og Waoo Fiber Full hos Eniig, får du automatisk den smarte løsning 'Chiliskyen' med i købet. Her kan du hurtigt og nemt dele dine filer med resten af familien.

Du får adgang til Chili Cloud, der kan bruges af op til fem personer, som får hver deres drev og adgang til et fælles drev, hvor alt fra feriebilleder til skoleopgaver kan gemmes.

Hent appen til din smartphone og tablet, som automatisk gemmer dine billeder og videoer på Chili Cloud. På den måde kan du også frigøre plads på dine mobile enheder, samtidig med at du selv og andre har adgang til dine billeder og videoer.

Apple Familiedeling med iCloud

Apple har for nylig lanceret deres løsning ‘Familiedeling’. Her kræver det, at du har et Apple-produkt, f.eks. en iPhone, iPad eller Mac-computer. Du kan dog bruge Familiedeling via iCloud, som du åbner gennem browseren på en PC. Med Familiedeling kan familiemedlemmer dele køb fra f.eks. iTunes eller App Store. På samme måde kan man oprette fotoalbum og dele dem med andre.

Læs mere om hurtigt og stabilt internet her

Flere annoncer