Annonce
20/06-16 23:57; Opdateret: 13/09-17 12:04

Vis mig din tallerken, og jeg skal sige dig hvem du erVis mig din tallerken, og jeg skal sige dig hvem du er

Tjenerne på Oslo-båden, der hver dag driver en af Nordens største buffeter, har set alle buffettyper derude. Her er de syv mest udbredte.

storybild

Der findes syv grundlæggende buffettyper, som Oslo-bådens tjenere observerer i dagligdagen.

Den sunde:
Også kendt som: Den pommes frit-forskrækkede
Motto: Nej tak!
Kendetegn: Smager gerne på alle salaterne og snupper en dobbelt portion laks, men ikke en eneste pommes frit. Når den sunde slår sig løs i buffeten er det med en ekstra tallerkenfuld grøntsager og til dessert et enkelt stykke knækbrød uden smør med en tynd skive fransk ost.
Den sundes næsten overmenneskelige selvkontrol skyldes et hemmelige trick: På forhånd at beslutte, præcist hvad der skal på tallerkenen, lynhurtigt skanne buffeten for alt, hvad der er grønt, og så styre målrettet hen til det, uden at stoppe op ved alle de mindre sunde fristelser.
Råd: Snyd ikke dig selv for fantastiske smagsoplevelser – pommes fritter bider ikke i små portioner.


Den grådige:

Også kendt som: Homer-klonen
Motto: Enter!!!
Kendetegn: Er i stand til at stable et massivt bjerg af mad sammen på tallerkenen – og levne det meste. Den grådige kan ikke få for meget af det gode, især ikke når det ikke koster ekstra at spise mere, end man egentlig har brug for. Den grådiges hemmelige trick er at undgå luftige salater og brød, som optager alt for meget plads.
Råd: Tag det roligt – arranger retterne lækkert og seperat: Du vil blive overrasket over, hvad de egentlig smager af, hver især.


Den forvirrede:

Også kendt som: Øh???
Motto: "Der er æblekage her! Nej, brie der! Nej, løgsuppe der! Nej, krebs! Nej, ..."
Kendetegn: Er på vej hen mod skaldyrene, men får så øje på pommes fritterne ovre på børnebordet og stopper rådvild op midt i buffeten med en tom tallerken. Ender med at sammensætte en mærkværdig platte, hvor kryddersild, baked beans, flæskesteg og lagkage slås med hinanden om pladsen – og senere ender i skraldespanden, mens den forvirrede forlader restauranten med halvtom mave.
Råd: Start fra en ende af med fisk og skaldyr. Giv dig tid til at få overblik - ved du ikke, hvad du har lyst til, så vælg 3-5 små smagsprøver af de retter, de andre er mest interesseret i. I næste runde fortsætter du med de kolde retter, så de varme og til sidst desserten.

Den barnlige
Også kendt som: Rasmus Klump
Motto: Der er ingen bånd, der binder mig ...
Kendetegn: Styrer – uanset alder – målrettet hen mod børnebuffeten og fylder godt op med pommes fritter, cocktailpølser og spaghetti bolognese. Ses senere i dessertbuffeten med en generøs stak pandekager på tallerkenen.
Råd: Giv voksenbuffeten en chance. Tør du ikke eksperimentere for meget, så start med de klassiske lune kødretter med sovs kombineret med børnebuffetens pommes fritter og kartoffelmos,. Tag også godt med softice til dessert, så du kan overdøve smagen af Sarah Bernard og brie, hvis den er for adr-agtig voksen for dig.

Pandekager med honning i store mængder er en af den barnlige types favoritter.

Stamgæsten
Også kendt som: Skyklappen
Motto: Man ved hvad man har!
Kendetegn: Starter sjældent fra en ende af, men styrer målrettet hen mod 4-6 favoritter og blander gerne det kolde og det varme på samme tallerken. Går sjældent op mere end 2-3 gange og spiser stort set altid op.
Råd: Giv resten af buffeten en chance – vælg hver gang en ny ting, du ellers ikke ville have prøvet. Kombinér f.eks. dine favoritter med nyt tilbehør. Du går glip af en masse spændende, hvis du kun holder dig til de gamle travere.

Læs mere om DFDS her

Exploreren:
Også kendt som: Anarkisten
Motto: Buffeten rundt på 80 sekunder
Kendetegn: Vil gerne smage det hele med det samme, også selvom der er 80-90 retter at vælge imellem. Risikerer derfor at ende med det, nogle buffettjenere kalder en overdådig japaner-platte med surt, sødt, salt, varmt og koldt i en meget utraditionel turboblanding - f.eks. med softice på rejerne, sild i spandauerens cremehul og peberrod på chokoladekagen.
Råd: Tag den med ro og udforsk et buffetbord (kontinent) ad gangen! Spis gerne asiatisk ud fra princippet om at mikse salt, sødt og surt på en og samme tallerken, men undgå at blande fisk og dessert.

Rejerne ender nemt sammen med softicen på anarkistens tallerken.

Flere annoncer