Annonce
10/07-17 10:18; Opdateret: 17/10-17 09:30

Sådan kan du lade batterierne op på Sjællands VestkystSådan kan du lade batterierne op på Sjællands Vestkyst

AFSLAPPENDE. En hurtig tur til Sjællands Vestkyst er den oplagte måde at få ny energi på, fordi der er mange måder at koble af på.

storybild

Fotograf: VisitVestsjælland (Billede: Cecilia Samsson)

Ned i gear med natur og wellness
Mangler du mentalt energi og fysisk overskud som så mange andre danskere? Så skulle du tage at gå en tur i skoven. Forskningen viser, at et landskab af træer, skov og natur er supersundt for os, og det virker i særklasse godt som terapi mod stress. Det kan være svært at få ro i hjerne og krop i en travl hverdag, og ferien er derfor det oplagte tidspunkt at komme ned i gear.

Læs mere om de mange muligheder for wellness på Vestky.st

Første skridt er imidlertid at flytte sig ud af sine vante rammer, og her er det en god idé at se, om man ikke kan bo i smukke og behagelige omgivelser på sin ferie. På Sjællands Vestkyst er der flere overnatningsmuligheder, hvor man kan give sit sind en velfortjent pause.

Den største attraktion på Sjællands Vestkyst er nu en gang naturen: landskabet, skovene, vådområderne, øerne og strandene. Naturen må gerne betrædes, og der er mange forslag til ture og udflugtsmål.

Det er også vigtigt at få slappet af i løbet af dagen på sin ferie, og der er få steder, det er bedre at gøre end lækre spasteder. På Sjællands Vestkyst er der mulighed for at pleje sin krop og sit sind gennem massage, spa og wellness – og man behøver faktisk ikke at bruge mange timer på denne måde, før man kan mærke en forskel i sin krop og sit generelle energiniveau.

Spastederne kan desuden sagtens fungere på ferien, uanset om man er på tur med venner og familie eller på romanstisk get-away med sin udkårne.

Fotograf: Niclas Jessen

Oplev de lokale råvarer
Vil man ned i tempo på sin ferie, kan det til tider godt hjælpe at gå på oplevelse i små lokale miljøer. Heldigvis har Sjællands Vestkyst en imponerende tradition for at producere et stort udvalg af økologiske råvarer lokalt, og producenterne vil som oftest meget gerne vil vise deres arbejde frem.

Faktisk er der så stort et udbud af denne slags lokale fødevareproducenter, at der er lavet 10 gastronomiske cykelruter, der tilsammen bliver kaldt ’Smagen af Sjælland’. Når man hopper på cyklen og begiver sig ud på disse ruter, kommer man for det første ud i den smukke vestsjællandske natur, men man bliver også guidet igennem små lokale steder, hvor der bliver lavet forskellige slags delikate fødevarer. Det vil sige, at der blandt andet er gårdbutikker og landbrug, der viser, hvordan deres fantastiske produkter bliver til.

Til hver rute har lokale kokke lavet opskrifter, så køber man ind undervejs, vil man efterfølgende være i stand til at lave et vidunderligt måltid fra de lokale råvarer.
Og i år er der kommet en 11. rute til, hvor der på en guidet tur kan smages ost og besøge gården, som laver mælken til osten.

Fotograf: VisitVestsjælland

Spis på lokale restauranter
Det er naturligvis ikke alle, der bliver mere afslappede af at lave mad, og heldigvis er der også restauranter af højeste kaliber at besøge, hvis man tager til Sjællands Vestkyst. Et af de gourmetspisesteder, der absolut er et besøg værd, er Støvlet Katrines Hus. Her bliver lokale råvarer brugt til at sammensætte menuer, der hører hjemme i den gastronomiske superliga.

Flere annoncer