Annonce
16/11-16 21:03; Opdateret: 08/12-16 15:05

4 måder at beskytte din computer mod cyberangreb4 måder at beskytte din computer mod cyberangreb

VIRUS. Den professionelle racerkører Toni Vilander kom i sidste uge til Danmark for at rette fokus mod aktuelle cybertrusler mod danskernes privatliv.

Fredag den 11. november kunne man på parkeringspladsen ved City 2 i Høje Taastrup se ikke blot én, men to Ferrarier.

Det var imidlertid ikke gæster i indkøbscentret, der havde parkeret dem, men derimod cybersikkerhedselskabet Kaspersky, der fremviste både en Formel 1-bil og en GT Racer til en særlig begivenhed, hvor alle var velkomne til at tage et kig på bilerne og indenfor i et opstillet telt.

Læs mere om cybersikkerhed og Kaspersky her

Her kunne man blandt andet prøve kræfter med to Formel 1-simulatorer og møde finske professionelle racerkører Toni Vilander.

"Det er dejligt at kunne tage motorsport med ud til offentligheden, og det er rart at se, at folk er interesserede," fortalte han.

Det var imidlertid ikke kun motorsport, den festlige dag handlede om. Der var nemlig også virtuel sikkerhed på programmet – et emne, Toni Vilander var glad for at være med til at tale om:

"Det tager tid for os almindelige mennesker at finde ud af, hvad der egentlig sker i med svindelnumre på nettet, så det er godt at kunne sætte opmærksomhed på det."

Koblingen mellem de to emner var oplagt, da Kaspersky, ud over at være et af verdens største antivirusselskaber, er sponsor for Ferrari. Og der var især et specifikt problem, de gerne ville fortælle om til begivenheden i Høje Taastrup.

"I Danmark er ransomware et rigtig stort problem. Ud over at det er meget udbredt, er problemet manglende opmærksomhed fra hr. og fru Danmark omkring det, og det her arrangement er et initiativ fra vores side for at sætte fokus på det," fortalte Leif Jensen, der er direktør for Kaspersky i Norden.

Ransomware betyder, at hackere stjæler og krypterer ens data for herefter at kræve en løsesum for at levere dataen tilbage. En ubehagelig form for virus, der finder sted hver dag i Danmark.

Det kan ske for os alle sammen, og jeg snakker med rigtig mange helt almindelige mennesker, der har oplevet det. Det er det største fænomen inden for it-sikkerhed lige nu," fortalte Leif Jensen.

Få mere information om, hvordan du kan sikre din computer på www.kaspersky.dk

I løbet af dagen fik de fremmødte et års gratis Internet Security til Android-telefoner, og flere af dem benyttede lejligheden til at spørge ind til denne højaktuelle trussel. Herudover fik de mulighed for at både møde og få taget billeder med Toni Vilander, inden dagen i cybersikkerhedens og motorsportens tegn var omme.

Flere annoncer