Annonce
19/01-17 08:57; Opdateret: 02/05-17 15:25

Ny tendens: Flere børn begynder at træne fitnesscenterNy tendens: Flere børn begynder at træne fitnesscenter

Danskerne er vilde med at gå i fitnesscenter, og nu er det ikke længere kun forbeholdt voksne.

storybild

Det er vigtigt at børn får motion, men det skal være motion, der er tilpasset til deres fysik. Nu kan dine børn træne sammen med dig med en tilpasset træning. Læs mere i artiklen.

Familietid og styrketræning er ikke nødvendigvis to ting, de fleste ser en sammenhæng imellem. Men faktisk bliver netop denne kobling mere og mere almindelig i danske fitnesscentre.

For i en travl hverdag, hvor det kan være svært at få alting presset ind i familiens skema, er der i dag flere steder mulighed for, at børnene kan træne side om side med de voksne.

Læs mere om det anderledes fitnesscenter her

Det gælder for eksempel i fitnesskæden LOOP, hvor der i 20 centre landet over er en såkaldt ’KIDZ’-afdeling. Her er træningsmaskinerne og –øvelserne tilpasset børn i alderen 8-14 år og deres endnu ikke færdigudviklede fysik, så træningen styrker børnene og ikke overbelaster dem.

Og så længe man tager højde for børnenes fysik, viser forskning, at styrketræning er sundt – også i en tidlig alder. Ligesom vi med glæde lader vores børn dyrke sport på højt niveau, er der altså ikke noget i vejen for også at lade dem styrketræne.

"I lighed med de voksne søger børn også i stigende grad løsninger, som er fleksible og ikke binder dem på bestemte dage og tidspunkter. Det får de ved at vælge fitness frem for en række andre sportsgrene. Og så findes der også bare børn, som ikke er tiltrukket af holdsport, og som gerne vil dyrke motion i mere rolige og trygge rammer. Og for dem er et sted som LOOP et godt alternativ," siger Brian Schneider, administrerende direktør i LOOP Fitness.

Styrketræning kan altså enten være et supplement eller alternativ til organiseret sport for de unge mennesker. LOOP fortæller desuden, at flere af de børn, der træner i deres centre, giver udtryk for, at det tiltaler dem, at træningen i LOOP er tilpasset, så den kan klares på bare 24 minutter.

Få mere information om træningen til dine børn her

I LOOP foregår børnenes træning – ligesom de voksnes – i en cirkel med 16 maskiner og øvelser, hvor man skifter maskine hvert 45. sekund, når signalet lyder, og på den måde kommer en række forskellige øvelser og muskelgrupper igennem i sin træning. Når man har været cirklen rundt to gange, er der gået 24 minutter, og så er man trænet igennem.

Jeg kan godt lide at træne i LOOP, fordi det er nemt og kun tager 24 minutter. Nogle gange kommer jeg her sammen med min mor, men jeg har også lige fået en af mine venner fra skolen til at melde sig ind, så vi kan træne sammen. Det glæder jeg mig til," siger William, der er 10 år og har trænet i LOOP i knap et år.

Flere annoncer