Annonce
16/06-17 09:00; Opdateret: 22/06-17 17:46

Kongsteds nye lyd vil hitte internationaltKongsteds nye lyd vil hitte internationalt

INTERVIEW. Den danske dj og producer har på sine seneste single udviklet en ny lyd, der skal overtage klubber over hele verden.

storybild

Den danske producer Kongsted er ingen grønskolling på musikscenen. har spillet musik i 15 år og storhittet med singler som ’Chuck Norris og ’Whine Dat’, der begge er blevet streamet mere end 10 millioner gange på Spotify. Derfor kunne man foranlediges til at tro, at Kongsteds nye musik ville bygge på samme opskrift som de tidligere succeser. Men på sin nye single ’Gimme Love’ søger han derimod helt nye musikalske græsgange.

»Det er en ny lyd fra mig, der viser, hvad jeg har gået og tumlet med i studiet det sidste lange stykke tid,« fortæller ham, da vi fanger ham over telefonen i starten af en travl sommer, hvor der ikke er plads til friweekender på grund af spillejob.

Lyt til den nye single her

Den nye single er ikke så rave-orienteret som meget af hans tidligere musik. I stedet er der tale om et fængende nummer, der ifølge Kongsted selv ’passer fint til en sommeraften med en god rosé, men også godt kan spilles på klubben’. Nummeret blev skabt gennem en længere proces med ture til blandt andet Los Angeles og Stockholm, hvor flere musikalske sparringspartnere har været inde over. Kongsted er stolt over det endelige produkt, men lægger heller ikke skjul på, at det er en nervepirrende oplevelse at præsentere noget musik, der i så høj grad bryder med sin tidligere lyd.

»Det fremkalder da den største omgang angst at ændre sig på den måde, for man ved, hvad der har virket før, men man ved ikke, hvordan den nye musik bliver taget imod. Men man bliver nødt til at udvikle sig,« siger han, men tilføjer:

Musikken dør, hvis der ikke er en udvikling. Jeg kalder den nye musik for ’Kongsted 2.0’. Der er stadig plads til rave og basarm, men samtidig er der en anden dybde, der måske kan tiltale radioen og forskellige Spotify-lister."

Han håber, at singlen vil slå igennem både herhjemme og i udlandet, da det internationale gennembrud er den danske producers store drøm. Før han slår igennem uden for Danmark, kan man imidlertid opleve ham på nogle af de helt store festivalscener herhjemme over sommeren, hvor han både vil spille gamle kendinge og den nye musik.

»Der står en ret stor sommer for døren med masser af festivalshows. Faktisk har jeg ikke udsigt til en friweekend før en gang i september, og jeg glæder mig virkelig til at komme ud og spille,« siger han.


Flere annoncer