Annonce
05/11-15 00:00

FOA: Det er helt gængse fejlFOA: Det er helt gængse fejl

De ansatte på mindst to plejecentre i Lemvig har løn til gode. Begge steder er de i flere år blevet snydt for nogle særlige OK-tillæg. Fagforeningen kalder det ”glædeligt”, at fejlene er blevet opdaget. ”Nu får de ansatte den løn, de skal have,” lyder det fra FOA Holstebro.

storybild

Social- og sundhedshjælper Pia Andreasen, Tanja Nielsen, næstformand i FOA Hostebros social- og sundhedsudvalg, og fællestillidsrepræsentant Tove Mathiasen studerer nogle af de ”gængse fejl”, som heldigvis nu er blevet opdaget. (Billede: Bonnerup Claus)

Pia Andreasen er ikke den eneste af de plejeansatte i Lemvig Kommune, der har løn til gode.

Fagforeningen FOA har opdaget identiske fejl i håndteringen af de ansattes løn på foreløbig to plejecentre.

På det ene er tre ud af ni sager afgjort. Her har de tre medarbejdere fået en samlet efterbetaling 65.000 kroner. Og hvis alle ni sager falder ud til medarbejdernes fordel, lander det endelige beløb på cirka 250.000 kroner.

Se, hvordan du skal tjekke din lønseddel her

Pia Andreasens arbejdsplads er ved at blive udredt. Her er der lige godt 30 medarbejdere, der er ansat på FOA’s overenskomst, og her kan fejlen blive meget dyrere.

LÆS OGSÅ: Lærlinge fik 85.000 kr. efter løntjek

Det hele skyldes, at kommunen i en række tilfælde eksempelvis har glemt at afregne nogle af de tillæg, som de ansatte skal have i forbindelse med helligdage.

”Det er blandt andet de såkaldte FO-dage, man har fejlregistreret. Og det ser altså ud til, at det kommer til at koste rigtig meget,” siger Tanja Nielsen, næstformand i FOA Holstebros social- og sundhedsudvalg.

OK fagforeninger sætter særligt fokus på løntjek - følg med på Facebook

Tilsvarende sager i nabokommuner
Hun betegner de pågældende fejl som ”gængse”. Og det er langt fra første gang, hun har beskæftiget sig med sager af den karakter.

”Vi har for nylig oplevet tilsvarende brud på arbejdstidsreglerne i Struer Kommune, der glemte at afregne korrekt for overtid. Her fik tre medarbejder 120.000 kroner. Men lige nu er det i Lemvig, vi har de største udfordringer. Her gennemgår vi nu minutiøst alle kommunens arbejdspladser,” siger Tanja Nielsen.

LÆS OGSÅ: FOA: Det er helt gængse fejl

Og det betyder, at alle arbejdspladser får et besøg af FOA, der inviterer de medlemmer, der har lyst, til at få tjekket deres løn.

”Det kan være lettere sagt end gjort. Vi oplever af og til, at folk er meget nervøse. De er bange for at blive fyret, hvis de gør sig bemærkede på denne måde. Jeg kan godt forstå deres bekymring, men jeg forsikrer dem, at det her er et helt regulært spørgsmål om at overholde overenskomsten,” siger Tanja Nielsen og fortsætter:

”Det er glædeligt, at fejlene er blevet opdaget. Kommunen har en interesse i, at få løst sagerne, før de vokser sig alt for store og bliver alt for dyre. Og medarbejderne får ikke alene udbetalt den løn, de har til gode. De sikrer sig også, at de i fremtiden får den korrekte løn hver måned.”

FOA Holstebro har cirka 3000 medlemmer i Holstebro, Lemvig og Struer Kommuner. Knap 2000 af dem arbejder i plejesektoren.

LÆS OGSÅ: Han åbnede for en ladeport af lønfejl

Hvad tænker du..?
Flere annoncer