Annonce
06/09-16 09:15; Opdateret: 10/01-17 14:38

5 råd til at finde en bolig i de største danske byer5 råd til at finde en bolig i de største danske byer

Udbuddet af studieboliger kan ikke følge med efterspørgslen, og der er hård konkurrence. Men flytter man flere sammen, bliver boligsøgningen både nemmere og billigere.

storybild

Ifølge BoligPortal var der sidste år 13 procent flere boligsøgende i perioden fra de studerende fik besked om optaget, og til studierne gik i gang i starten af september. Og lige nu tyder intet på, at boligpanikken omkring studiestart vil aftage de kommende år.

Presset på lejeboligmarkedet omkring studiebyerne stiger, ikke mindst da mange flytter til byerne, og få flytter ud igen. Den store efterspørgsel vil på sigt gøre det svært for unge og studerende at bo midt i byen, da priserne skrues op.

Løsningen kan være at flytte længere væk, men hvis du gerne vil bo centralt, kan en mulighed være at flytte sammen med nogle roomies.

Læs, hvordan du finder den perfekte roomie her

Der er mange fordele ved at bo flere sammen, ikke kun bliver det lettere at finde en bolig, da der er mere at vælge imellem og et større budget, men der kan også spares penge på f.eks. licens, TV og internet.

Dertil får du et socialt sammenhold og netværk, hvilket kan være rart, hvis du flytter til en ny by. I er også flere om det praktiske som madlavning, rengøring og opvask.

Det kan naturligvis også være udfordrende at bo sammen med andre, især hvis man ikke kender hinanden godt i forvejen. Måske bliver I ikke bedste venner fra første dag, men jo mere I er sammen, jo bedre lærer i hinanden at kende.

Til at starte med kan du sikre dig, at din nye roomie passer til dine ønsker og behov, ved at være tydelig omkring dine forventninger, når du søger efter en at bo sammen med. Men selvfølgelig skal du være forberedt på at gå på kompromis, og at det er et fælles ansvar at få det til at fungere mellem jer.

Disse fem råd er gode at have med i kufferten, når I flytter sammen:

1) Følg mavefornemmelsen
2) Vær ærlige over for hinanden
3) Vær fleksibel
4) Vis hensyn og respekter hinanden
5) Lav en forventningsafstemning

BoligPortal har lavet en lille video med deres bedste råd til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal flytte sammen med en roomie. Se den her:

LÆS OGSÅ: 10 råd til boligsøgende ved studiestart

LÆS OGSÅ: Sådan finder du en bolig på et presset marked

LÆS OGSÅ: Sådan får du mest bolig for dine pengene

Flere annoncer