Annonce
25/05-17 14:38; Opdateret: 08/06-17 10:05

Udenlandsk musical-succes kommer til TivoliUdenlandsk musical-succes kommer til Tivoli

SCENE. Eventyret ’Into the Woods’ har vundet priser både på teater og film, og nu bliver musicalen opført live i Danmark.

storybild

Filmatiseringen af musicalen havde bl.a. Emily Blunt og Meryl Streep på rollelisten.

Historien
I sin tid blev ’Into the Woods’ skrevet af amerikaneren Stephen Sondheim, der formåede at sammenflette historierne fra nogle af verdens mest elskede eventyr som for eksempel ’Den lille rødhætte’ og ’Jack og bønnestagen’. I historien bliver eventyrene koblet sammen af et bagerpar, der laver en studehandel med en heks i bytte for at blive i stand til at få et barn.

Siden sin urpremiere i San Diego i 1986 er stykket blevet sat op som teatermusical adskillige gange, blandt andet på Broadway. Siden da har stykket vundet flere Tony Awards og i 2014 fik ’Into the Woods’ mere verdensomspændende opmærksomhed, da musicalen blev indspillet til film med blandt andre Meryl Streep og Emily Blunt på rollelisten. Filmen blev efterfølgende nomineret til flere Oscar- og Golden Globe-priser.

Læs mere om hele setuppet her

Scenen
I Danmark bliver ’Into the Woods’ for første gang nu spillet i Tivolis Glassal, hvor man kan opleve musicalen indtil den 17. juni. Og der er kræset for opsætningen. Scenen i Glassalen bliver nemlig udbygget specifikt til denne forestilling. De syv forreste rækker bliver en del af scenografien, når scenen nu er bygget ud, hvilket er med til at gøre plads til de mere end 20 medvirkende i stykket. Og med et orkester bestående af 15 musikere er der virkelig gjort noget for, at den danske version af stykket skal imponere.

Enighed: Ny dansk forestilling er fantastisk
Enighed: Ny dansk forestilling er fantastisk

Skuespillerne
For at løfte den tunge arv, når et så populært stykke bliver sat op i dansk version, er der naturligvis en lang række kompetente skuespillere på scenen. På rollelisten findes flere erfarne film- og musicalnavne som blandt andre Johannes Nymark og Flemming Enevold, der før har spillet sammen i Frank Sinatra-forestillingen ’Under My Skin’. Herudover er der også en stribe unge talenter samt en vaskeægte stjerne, når Ghita Nørby lægger stemme til stykkets kæmpe.

Holdet bag
Det var ikke en enlig svale, at Stephen Sondheim i sin tid skrev så populært et stykke som ’Into the Woods’. Han er nemlig en af vor tids største musicalkomponister og har også skrevet stykker som ’Sweeney Todd’. Til at fortolke ’Into the Woods’ på dansk er instruktøren Peter Langdal hevet ind, og han er også en erfaren herre. I sin karriere har han nemlig instrueret en lang række opsætninger i både Danmark og Sverige og var indtil 2015 teaterdirektør på Betty Nansen.

Køb billetter til forestillingen allerede nu – klik her
Flere annoncer