Annonce
23/10-16 10:08; Opdateret: 09/10-17 15:00

Se, hvilke danske designere, der kan vinde 500.000 kr.Se, hvilke danske designere, der kan vinde 500.000 kr.

Snart kan en heldig dansk designer bryste sig af titlen som årets vinder af DANSK Design Talent – Magasin Prisen og præmien på en halv million kroner. Men hvem bliver den heldige?

storybild

For Reza Etamadi, der står bag kult-brandet Muf10, var det aldrig målet at tjene en masse penge, men at skabe en kultur. Nu er han med i opløbet om præmien på 500.000 kr. Foto: DANSK Design Talent Magasin Prisen

For fjerde gang kan en talentfuld dansk designer vinde den eftertragtede pris på 500.000 kr. og selvfølgelig titlen som vinder af DANSK Design Talent – Magasin Prisen. Konkurrencen sætter fokus på morgendagens unge, danske designere og du kan her komme en smule tættere på de fire talenter.

Når modsætninger mødes opstår magien
Han finder særligt sin inspiration i subkulturer og arbejdstøj, og så begyndte det hele faktisk med at han bare lavede noget tøj til sine venner.

Siden har det taget fart, og Reza Etamadi, der står bag Muf10, har allerede flere store kunder, blandt andre den amerikanske rapper Yung Thug, danske Medina og rapperen Sivas. Muf10 skaber mini-kollektion til rapperne Højre Øje, Kesi, Emil Stabil og Lord Siva.

Du kan se hele Muf10s kollektion her, og læse mere om, hvorfor modsætninger er så vigtige.

Lidt om østblok-tendenser og om at tro på sig selv
Udlandet har allerede fået øje på talentfulde Ellen Pedersen, der har modtaget flere internationale priser for hendes design. Efter en tur til Budapest fandt Ellen inspiration i den tidligere østblok og arbejderkulturen, og det skinner altså igennem i hendes kollektion til drengene fra CityBois.

Anthon og Thors (Red: CityBois) unge sind passer godt ind i Ellens univers, og det at de ikke er bange for at skille sig ud og at de tror på sig selv, er noget af det Ellen også gerne vil udtrykke.

Læs mere om Ellen og se hele kollektionen til CityBois her.


Working Lady Diana
Cathrine Saks og Barbara Potts, der står bag brandet Saks Potts, har fundet en masse inspiration i London, hvor de har kigget nærmere på klassiske, skræddersyede suits og på hvordan den enomt populære Lady Diana bar dem i 90’erne.

Designduoen har oplevet stor succes og tager nu det klassiske work-wear under kærlig behandling med sangerinden Pernille Rosendahl som model. Både Cathrine og Barbara mener at deres design skal være en investering, og der er derfor fokus på at skabe styles der ikke er møntet på en bestemt sæson.

Du kan se billeder af hele kollektionen her, og læse mere om den talentfulde duo bag Saks Potts.


Berliner-vibes, bløde broderier og rå attitude
Selvom Cecilie Bahnsens brand endnu ikke er et år gammelt, så har hun allerede formået at sætte et massivt aftryk på både den danske og internationale modescene, hvor hun blandt andet har arbejdet for store navne som store navne som John Galliano og Christian Dior.

Cecilies design udspringer blandt andet af hendes fascination af Berlins mange kontraster, og det er netop også kontrasten mellem Reems klassiske skønhed og rå attitude, der har været Cecilies inspiration.

Se flere billeder af Cecilies kollektion her og læs endnu mere om, hvor hun får inspiration fra.

Læs endnu mere om talenterne, muserne og mentorerne på Magasins blog,
Ajour, hvor du også kan læse om Uffe Buchard og Kim Grenaa, der står bag den prestigefyldte designkonkurrence.

Flere annoncer