Annonce
14/06-17 11:09; Opdateret: 25/08-17 10:34

Guide: Sådan tager du på spontan bilferieGuide: Sådan tager du på spontan bilferie

SOMMERFERIE. Hvis du endnu ikke har bestilt din ferie, er der stadig mulighed for at komme afsted. Vi guider til hvordan, du let kan køre dig til en hyggelig sommer.

storybild

Arkivfoto: Scanpix

Sommeren er lige om hjørnet, og mange har allerede lagt deres ferieplaner. Men er du én af dem, der ikke har planlagt ferien endnu, er der ingen grund til panik. Så længe du har en bil, kan du nemlig sagtens komme på ferie, uden at det behøver koste alverden eller være besværligt.

Overnatning
I Tyskland kommer du ikke til at mangle et sted at sove. Der er nemlig mere end 750 campingpladser i landet, så hvis du enten har en campingvogn eller et telt, er overnatningen på plads. Og på denne måde kan du nemt flytte dig fra sted til sted og få oplevet flere destinationer i løbet af ferien.

Flere campingpladser kan desuden tilbyde aktiviteter for hele familien om dagen. For eksempel i Wingst 90 kilometer vest for Hamborg, hvor der både er badeland, minigolf, fiskesø og søde dyreunger, man kan kæle med, eller ved verdens største indendørs badeland, Tropical Islands, der ligger 60 kilometer syd for Berlin.

Se, hvordan du kommer til Nordtyskland med færgen her

Aktiviteter
Der er masser af vilde forlystelsesparker og badelande i Tyskland, men den tyske natur er i sig selv også en seværdighed, der er værd at slå sig løs i. Langs med ’den tyske riviera’, som den nordtyske kyst ved Østersøen kaldes, er der flere feriebyer og fantastiske strande. Blandt andet det berømte Külungsborn.

Områdets fantastiske natur gør det for eksempel oplagt til en cykelferie. At spænde cyklen på bilen er over de senere år blevet en populær måde at holde ferie på, og det er der god grund til. På en cykel får du både vind i håret og naturen helt tæt på, mens du selv kan bestemme, hvornår du holder pause. Og har du ikke mulighed for tage cyklen med i bilen, er der rig mulighed for at leje cykler i de tyske ferieområder.

Byer
Du behøver ikke køre hele vejen gennem Europa for at finde byer, der giver dig en stor ferieoplevelse. Både Hamborg og Berlin er gode bud på storbyer, som man fra Danmark kan køre til uden nødvendigvis at skulle overnatte undervejs.

Hamborg er Tysklands næststørste by og har mange seværdigheder at byde på. Ud over et rigt natte- og kulturliv, er der mange udmærkede restauranter i byen, og placeringen ved Elben giver havnebyen en maritim og hyggelig stemning.

Berlin er en sand metropol for både moderne og historisk kultur, og selve livet i byen er et besøg værd, hvis man er til storbyferie.
Advertisement

Flere annoncer