Annonce
20/01-17 00:00; Opdateret: 23/05-17 16:34

Simon Kvamm: Hvad kunne jeg være blevet?Simon Kvamm: Hvad kunne jeg være blevet?

I slut januar udkommer første soloalbum fra Simon Kvamm. Albummet “Vandmand” består af sange fra Simons succesfulde liveshow, der stadig kører for udsolgte huse landet over.

Simon Kvamms nye soloalbum, "Vandmand", er ude den 27. januar. Her fortæller han om sangen "Lejlighed", der udkommer i dag. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

I dag udkommer to af sangene, som Simon Kvamm fortæller om her.

”Hvad kan jeg blive”, er der en bog der hedder. Men der kunne helt sikkert også skrives én, der hed, ”Hvad kunne jeg være blevet.”

I hvert fald for mit vedkommende, for jeg går tit og grubler over, hvordan mit liv ville have set ud, hvis jeg ikke havde ageret, som jeg har. Ageret og reageret, skulle jeg måske sige. For jeg er af den overbevisning, at vores valg er afgørende, ja, men ikke altafgørende. Noget er mit valg, og noget er verdens gang. Noget går som det går, bare fordi!

I dag udkommer to sange, jeg har skrevet om dét med at gruble over, hvorvidt græsset er grønnere et andet sted. Den ene hedder ”Slip” og handler om at bruge, hvad der er og ikke altid stræbe efter det, naboen har. Om ikke altid at tænke, at græsset er grønnere.

Den anden hedder ”Lejlighed” og handler om ikke at kunne lade være med at tænke, at græsset er grønnere.

Albummet er ude d. 27. januar, men du kan allerede nu lytte til numrene "Slip" og "Lejlighed" her

Jeg sidder og skriver dette i cafeteriet i Hanstholm Hallen, mens min datter er til håndbold. Jeg får mig en kop kolbe-kaffe og kigger på skilte med slush ice, pølsemix og cowboytoast. Ud af vinduet kan jeg se Hanstholm Fyr, hvor mit album er indspillet.

Dette er et scenarie, jeg aldrig ville have forestillet mig ville blive mit liv. Jeg kommer fra Silkeborg i Østjylland, som er noget helt andet. En helt anden natur og en helt anden mentalitet. Det, jeg nu befinder mig i, er den nok så berømte udkant (har aldrig forstået, hvorfor det er et skældsord – at være i kanten af noget giver da udsyn!), hvor jeg bor med min familie, og hvorfra jeg driver mit virke som sangskriver og turnerende musiker.

Simon Kvamm udgiver i dag to nye sange frit sit kommende soloalbum "Vandmand", der hedder "Lejlighed" og "Slip"

Så hvordan fanden er jeg endt her og hvorfor? Jo, man kan vel gå tilbage igennem alle de væltede domino-brikker i mit liv indtil nu og konstatere, at hver brik, tilfældig eller tilvalgt, har været med til at gøre mig og mit liv til det, det er:

Hvis ikke jeg i sin tid var taget til København og bosat mig, ville jeg aldrig have fået lyst og trang og inspiration til at tage til Thy for at prøve at bo her. Og man kan spole helt tilbage til teenagetiden: Hvis ikke jeg var så sindssygt bange for at snakke med piger, var jeg måske blevet kærester med hende med det blonde L’Oréal-tilbagestrøgne hår, som jeg igennem hele min teenage-tid havde et crush på, men som jeg aldrig snakkede med.

Og hvis vi var blevet ved med at være kærester, var jeg måske blevet boende i Silkeborg. Og så var jeg sgu nok ikke blevet musiker, men nok noget kreativt i en mere erhversrelateret form. Måske noget med noget kommunikation. Måske tekstforfatter på reklamebureauet Brandstifter. Og måske havde jeg faste sponsorpladser på Silkeborg Stadion.

Måske var jeg blevet én af dem, der kørte mountainbike i de smukke skove omkring Silkeborg. Og måske var jeg blevet mega god til at lave mad. Indisk. Jeg havde måske alle de der krydderiblandinger, der skal til, og det lå måske på rygraden hos mig, hvordan kødet skulle marineres, og hvordan en indisk ret generelt bygges op, og det var ikke en gåde for mig, som det er i dag, hvor jeg kun kan finde på retter med noget stegt kød med noget stivelse til.

Det ville også have været et fint liv. Men sådan gik det altså ikke. Verden og jeg ville det anderledes. Så nu tror jeg, jeg vil bestille mig en cowboytoast, før jeg skal hjem til mit hus i Klitmøller og se SKAM.

Flere annoncer