Annonce
04/09-17 14:08; Opdateret: 18/10-17 09:54

Guide: 5 tegn på, at du har alt for mange ting i dit hjemGuide: 5 tegn på, at du har alt for mange ting i dit hjem

Hvis du kan svare "JA" til flere af de 5 punkter, er det tid til at sortere lidt i skufferne.

storybild

Hvis man har for meget tøj, tasker og andet krimskrams, som man aldrig får brugt, kan rodet i skuffer og skabe nærmest komme til at tynge mentalt. Kan du svare ja til flere af de fem punkter, kan det være værd at overveje, om det måske er tid til at sortere lidt i skufferne.

Hver gang du forsøger at rydde op i dit skab, finder du på undskyldninger for, hvorfor du skal beholde ting, du egentlig ikke bruger.

Du siger: »Jeg kommer helt sikkert til at bruge den neonfarvede sweater i nervøst velour til efteråret, og den mavetræningsmaskine, som jeg købte på TV-shop for 10 år siden, er helt uundværlig, selvom den ikke har været brugt i nogle år. Jeg er jo i virkeligheden en meget aktiv type – jeg har bare ikke haft tid til at udleve den side af mig selv endnu.«

Du undgår at rydde ud i dine ting, fordi det er for uoverskueligt.

Både dit kælder- og loftsrum er fyldt til randen med ting, du aldrig nogensinde får brug for igen. Der er alt lige fra arvestykker, du ikke turde at sige nej til, over kasser fyldt med outdated tøj, som du i din vildfarelse valgte at gemme, fordi 'batik helt sikkert kommer på mode igen', til gamle, mølædte bamser fra din barndom, som du ikke har nænnet at smide ud.

Tjen penge på dine gamle ting med Tradono app'en her

Du får ondt i maven og hovedpine, når du tænker på alt dit rod

Der er så mange ting i dine skabe og skuffer, at det ikke bare fylder fysisk, men også mentalt.

Foto: Tradono

Du køber ting, du har i forvejen

Du har lige købt den perfekte sorte cardigan – for fjerde gang. Du har bare glemt det, fordi de tre andre ligger og holder klubmøde allerbagerst i skabet, hvor du aldrig kommer. Du bruger alligevel bare de samme 5 til 10 ting, der hænger forrest.

Du har flere sko, end du kan nå at bruge på en måned.

Der er ingen, der har brug for fire par klipklapper eller 12 par sorte stiletter, hvis selv din mor ikke ville kunne se forskel på dem.

Kan du nikke genkendende til flere af de ovennævnte ting? Så kommer her 3 råd i en lille guide til, hvad du kan gøre for at komme til bunds i dit rod.

A)
Du kan læse 'Magisk oprydning'. Marie Kondo er guruen inden for oprydning, og hun har skrevet en god og praktisk guide til, hvordan man kommer i gang med at få luget ud i gemmerne, og ikke mindst hvorfor man skal gøre det.

B) Du kan læse om 'decluttering'-tips i nedenstående artikel

5 gode råd: Få nyt tøj – helt uden at bruge penge
5 gode råd: Få nyt tøj – helt uden at bruge penge

C) Du kan sælge ud af dine ting på Tradono. Du får ryddet op, og du tjener endda penge på det, så det kan næsten ikke være bedre. Tradono er let at bruge og kræver ikke, at du bruger tid på at udfylde en masse formularer. Du tager bare et billede direkte i appen, skriver din pris, og så kan alle interesserede købere se det, du sælger.

Du kan endda lave din egen shop, hvor du har alle dine ting samlet. Du kan dele shoppen med dine venner, og I kan følge hinanden på appen.

Du kan selv prøve app'en her

Flere annoncer