Annonce
13/10-17 18:54; Opdateret: 02/11-17 09:38

Verdenspremiere: Her er Huaweis vildeste smartphone til datoVerdenspremiere: Her er Huaweis vildeste smartphone til dato

På mandag lancerer Huawei det, der forventes at blive deres hidtil vildeste smartphone. Her er alt det, vi tror, vi ved om telefonen.

Huawei er på rekordtid blevet en storspiller på mobilmarkedet, og på mandag lancerer Huawei deres nye topmodel, Mate 10. Det bliver en telefon, der overgår alt det, Huawei tidligere har præsteret. Det er simpelthen en nødvendighed, hvis Mate 10 skal kunne klare sig i konkurrencen mod iPhone 8 Plus, LG V30 og Samsung Note8, som er direkte sammenlignelige modeller.

Skærm uden rammer
Det har naturligvis føget med rygter på nettet – godt sat i gang af Huaweis egne teaser-videoer, som er dryppet ud på Youtube de sidste par uger. Og en ting lader til at være stensikker; Mate 10 får en skærm, der går helt til kant, så skærmen fylder hele fronten, præcis som på iPhone X og Note8.

Størrelsen bliver sandsynligvis på 5,9 tommer, som den var på Mate 9 fra sidste år.

Hele fire kameraer
Et andet rygte hævder, at Mate 10 får hele fire kameraer – de to ”vanlige” på bagsiden og så to styk selfie-kameraer på forsiden over skærmen. Ikke alene giver det bedre selfies, det åbner også for mulighed for avanceret ansigtsgenkendelse a la den Apple benytter i den kommende iPhone X.

Under alle omstændigheder har Huawei-bossen Richard Yu i et interview med Bloomberg lovet, at Mate 10 vil slå de nye iPhone-modeller på flere områder, deriblandt fotos.

Kunstig intelligens
Blandt andet får kameraerne hjælp fra en helt ny processor kaldet Kirin 970, der ud over at være rasende hurtig også er udstyret med en ekstra Artificial Intelligence-processor. AI’en kan for eksempel hjælpe kameraet med at bestemme, om motivet er en bygning eller en person – og optimere kameraindstillingerne derefter.

Det bliver interessant at se, hvordan det vil påvirke billedkvaliteten.

Pris og lancering
Huawei Mate 10 bliver som nævnt lanceret mandag den 16. Oktober – og så rammer den sandsynligvis butikkerne i løbet af november.

Prisen bliver sandsynligvis høj. Sidste års Mate 9 havde en prislap på 4.999 kroner og vi forventer ikke at Huawei sænker prisen. Der er dog stadig en stor margen op til note8 eller iPhone X, hvor priserne starter omkring de 8.000 kroner.

Flere annoncer