Annonce
24/06-17 16:40; Opdateret: 25/08-17 10:12

Benzin i blodetBenzin i blodet

Hvis der er noget, flertallet af det maskuline køn har tilfælles verden over, er det fascinationen af biler. Lige fra den første fjernstyrede til den mest ekstreme racerbil. Biler er simpelthen en del af det maskuline dna – en symbiose mellem mand og maskine.

storybild

Han har ikke lært at gå endnu, men det er ingen hindring. I bevægelser, der sender tankerne mod en sæl på land, møver han sig langsomt men beslutsomt tættere og tættere på den lille, røde legetøjsbil, der er blevet parkeret midt på stuegulvet. Med en sidste imponerende kraftanstrengelse får han strækket sin arm langt nok ud til, at han sekundet efter har den røde automobil i sin hånd. Det er på alle måder imponerende gjort af en 1-årig. Og så er det ikke engang en engangsforestilling. Den lille dreng gør det gerne igen og igen. Så længe der er en bil at gå efter, er drengen i bevægelse. For den taler til ham, bilen, og sådan starter det. I hvert fald for mange af os, der som voksne kigger langt efter de fede biler på vejene. Vi har alle været der; på stuegulvet med retning mod den lille, røde legetøjsbil.

Der kan være overraskende kort fra den første legetøjsbil til modellen, der overhaler alt og alle med en hastighed, der minder om rigtige bilers. Fjernstyrede biler har for længst markeret sig som køretøjer, der i de vildeste af udgaverne kan tage kampen op mod stort set alt andet på vejene. For de knægte og voksne mænd, der bruger timer og atter timer på at konkurrere mod hinanden med de små fartmaskiner, er der for længst gået benzin i blodet. Adrenalinen pumper, og kun én ting tæller: At komme først over målstregen – helst i den bedste tid nogensinde.

Men også når vi taler om fjernstyrede biler, skal man starte et sted. Heldigvis kommer de små køretøjer i et utal af modeller, så selv helt små drenge kan være med. Er du fristet – på egne eller sønnikes vegne – så find en fjernstyret bil her.

Bilen som fællesnævner
På et tidspunkt sker der typisk et naturligt skift i fokus – fra plastikbilerne over til dem, man selv skal køre. Nogle mærker en trængsel allerede i teenageårene, mens andre når et godt stykke ind i voksenlivet, før end et liv med en ”rigtig” bil i garagen virker tillokkende. Fælles for de fleste førstegangskøbere er dog, at sikkerhed og en vis brugervenlighed vejer tungt, når valget af bil skal tages.

Der er efterhånden en hel del bilproducenter, der har gjort det til deres metier at levere på netop disse parametre. Suzuki er en af dem. Med flere end 150.000 solgte biler i Danmark har de etableret sig som et af de mest populære bilmærker herhjemme – blandt andet på grund af netop sikkerhed og kundetilfredshed. Er du til japansk perfektionisme og bunkevis af udstyr, så vælg at køb bil her.

Umiddelbart kan den lille fjernstyrede version og så den ”rigtige” bil på rigtige veje måske virke som to meget forskellige størrelser. Og på mange måder er de da også netop det – forskellige. Men én ting vil de altid have tilfælles: Even til at begejstre drenge og mænd i alle aldre – på tværs af skel, kulturer og social status. Vroum, vroum! Bilen længe leve!

Flere annoncer