Annonce
09/11-16 21:15; Opdateret: 15/12-16 10:41

Derfor er lydbøger blevet et hit i DanmarkDerfor er lydbøger blevet et hit i Danmark

TENDENS. Danskerne har virkelig taget lydbøger til sig, og en stor del af forklaringen på den tendens skal findes i den teknologiske udvikling.

storybild

Man kan sagtens lytte til sin yndlingsbog eller historie, mens man træner. Så går tiden også lidt hurtigere.

De seneste år er lydbøgers popularitet vokset eksplosivt. Det viser alle statistikker for både udlån af lydbøger samt brugere af lydbogstjenester som for eksempel Storytel, og populariteten strækker sig på tværs af aldersgrupper, køn og geografisk placering.

Læs mere om Storytel.dk her

Det er imidlertid ikke mange år siden, lydbøger primært var noget, der rettede sig mod folk, som af forskellige årsager ikke kunne læse almindelige bøger.

Så hvordan kan det være, at lydbogen i dag er blevet allemandseje?

Én klar årsag er, at man nemt kan tage lydbøger med sig overalt, så længe man har en smartphone eller tablet.

Dermed bliver der skabt et transportabelt frirum, hvor man kan fordybe sig i en fascinerende fortælling, uanset hvor man befinder sig fysisk.

Og der er ekstremt brede rammer for, i hvilke situationer man kan fokusere på lydbogen.

For eksempel er der intet i vejen for at tage sin lydbog i brug under træning, da man sagtens kan høre en bog, mens man løber, løfter vægte eller noget helt tredje.

Samtidig har tjenester som Storytel gjort lydbogen smartere end nogensinde før.

Her har brugerne nemlig et månedligt abonnement og kan på den måde lytte til et ubegrænset antal lydbøger i stil med musiktjenester som Spotify.

Gennem sit abonnement får man mulighed for at downloade sine lydbøger til offline-brug, så det ikke er afgørende, om man er koblet til internettet, når man vil lytte videre.

På den måde kan lydbøgerne også nemt tages med på ferie i udlandet.

I en hverdag, der er travl for mange, er det også et plus, at det ikke nødvendigvis tager lang tid at komme igennem lange bøger, når man hører dem på telefonen eller tabletten.

En almindelig bog kan man typisk høre på mellem otte og 15 timer. Og synes man, at det går for langsomt eller hurtigt, kan hastigheden justeres i Storytels app.

Læs mere om Storytel.dk her

Herudover har Storytel en lang række andre smarte funktioner, der for eksempel sikrer, at man kan altid kan vende tilbage til netop der, man var kommet til, eller indstille afspilningen til at stoppe på et bestemt tidspunkt, hvis man vil lytte, inden man skal sove.

En del af forklaringen på, at alle typer danskere nu har taget lydbøger til sig, kan altså tilskrives, at det er lettere og mere praktisk end nogensinde før at være med på en lytter.

Har du lyst til at afprøve Storytel, kan du for tiden få 14 dages gratis prøveabonnement.

Flere annoncer