Annonce
07/05-17 08:58; Opdateret: 22/05-17 11:08

Udvikling: Sådan får du din næste lønstigningUdvikling: Sådan får du din næste lønstigning

På et ellers usikkert arbejdsmarked kan man sagtens selv sikre sine fremtidige karrieremuligheder og lønforhøjelse. Men det er oftest svært at finde tid til uddannelse, job og familie.

storybild

Efter- og videreuddannelse kan være med til at sikre dig job i fremtiden, men også en lønforhøjelse, da man tilegner sig nye kompetencer. Men det er ikke altid nemt at finde tid til det i en travl hverdag.

Find den rette uddannelse
»Først skal man se på, hvad man har lyst til. En efter- eller videreuddannelse skal nemlig helst være drevet af lyst,« siger Louise Theil, der er leder af HK’s karrieretelefon, der hjælper fagforeningens medlemmer med at udvikle sig professionelt.

Hun tilføjer, at man i den sammenhæng børe overveje, om man ønsker at få dokumentation for noget, man allerede kan, og eller om man brænder for at lære noget helt nyt.

Få hjælp og læs mere om dine muligheder her

Få hjælp fra en fagforening
Det er ikke nødvendigvis let at komme i gang med efteruddannelse, men heldigvis kan fagforeninger være særdeles behjælpelige sparringspartnere.

»Det gælder om at finde ud af, hvad for en type efteruddannelse man skal have, og hvordan det kan finansieres,« siger Louise Theil fra HK’s karrieretelefon og tilføjer:

»En fagforening kan give hjælp til at træffe de rigtige valg gennem hele processen.«
Det er blandt andet på netop HK’s karrieretelefon, man løbende kan få hjælp til, hvordan man konkret kommer i gang med at efteruddanne sig. Fagforeningen kan blandt andet se, om man kan få kompetencefondene til at finansiere uddannelsen, og hjælpe med råd til konkrete uddannelser.

Lav aftaler på hjemmefronten

Hvis det skal blive godt forløb, skal man kigge på sit liv 360 grader rundt og beslutte sig for, hvad man ikke skal gøre i den periode man efteruddanner sig. For hvis man har en fyldt hverdag, er man nødt til at skaffe sig noget plads," siger Louise Theil fra HK.

For at sikre sig pladsen til at rumme en uddannelse i sit privatliv foreslår hun, at man laver aftaler med både familie og venner om, hvornår man skal fokusere på studierne, og hvornår man kan være til rådighed på hjemmefronten.

Tal med chef og tillidsrepræsentant
Det er vigtigt at tale med sin leder om, hvordan man kan sætte de nye kompetencer i spil – om der vil være mulighed for nye opgaver, nye ansvarsområder, og hvordan du kan vidensdele det, du har lært, med dine kolleger. Og så skal man se på tidsperspektivet i efteruddannelse, siger Louise Theil:

”Der skal også laves en forventningsafstemning omkring, at man ikke også skal løfte to store nye projekter samtidig, så der bliver skabt plads og rum til efteruddannelsen.”
Flere annoncer