Annonce
05/01-17 00:02; Opdateret: 02/05-17 15:25

Sådan holder du dit nytårsforsæt om træningSådan holder du dit nytårsforsæt om træning

SUNDHED. Mange nytårsforsætter om at træne mere går i vasken, men med en realistisk og mindre tidskrævende træning er der bedre chancer, lyder det fra LOOP Fitness.

storybild

De første uger efter januar er der typisk fyldt i de danske fitnesscentre med folk, der har lovet sig selv at leve sundere i det nye år.

Som månederne skrider frem, er der dog flere, der falder fra. Så hvordan kan du lave et nytårsforsæt om at træne, som du ikke kommer til at bryde?

Læs mere om LOOP Fitness her

Første skridt er at lave et mål, der ikke er urealistisk. For er man overambitiøs, kuldsejler nytårsforsættet tit, men ser man træningen som en indsprøjtning af energi og løbende vedligehold, er det mere realistisk, at man bliver ved med at træne.

Sådan lyder det fra fitnesskæden LOOP Fitness, der i år kan fejre sit 10-års jubilæum og i januar runder center nummer 60 i Danmark.

Filosofien bag kæden er, at træning skal være tilgængeligt for alle, og at medlemmerne skal føle sig velkomne i et afslappet træningsmiljø.

Fra starten havde vi en klar idé om, at fitnessmarkedet havde potentiale til at vækste betydeligt, hvis der kom et træningskoncept, som appellerede til den brede danske befolkning, for hvem behovet for seriøs træning i et afslappet miljø er større end behovet for at vise sig frem i det nyeste træningstøj og poste sin træning på Facebook," siger Brian Schneider, administrerende direktør i LOOP Fitness.

Han fortsætter: "Som det er gået siden, ser det ud til, at vi havde fat i noget. Medlemmerne er begejstrede og nævner især det afslappede miljø og det at kunne træne på kun 24 minutter som grunden til, at de vælger at træne hos os."

At holde træningen til et overskueligt tidsrum er anden faktor, der kan hjælpe med at holde nytårsforsættet. Ved man, at træning ikke tager en evighed, er det nemlig ikke så voldsom en udfordring at tage i træningscentret.

Hos LOOP har de sat den korte træning i system med såkaldt ’cirkeltræning’. Det vil sige, at der i hvert center er en cirkel af træningsmaskiner med forskellige øvelser.

Kunderne kan så til hver en tid gå i gang med cirklen, og hvert 45. sekund vil en lyd signalere, at man skal skifte maskine. Efter at have været igennem cirklen to gange, har man fået trænet kroppen godt igennem, og det har kun taget 24 minutter.

Meget nemmere bliver det ikke at træne effektivt, og netop derfor har nytårsforsættet gode chancer for at lykkes i LOOP Fitness.

Læs mere om LOOP Fitness her

»Folk der træner her, forsøger ikke at leve op til urealistiske idealer, og vores medlemmer er et miks af både unge og ældre,« siger Lasse, der er centerleder i et af LOOP Fitness’ centre.

I LOOP Fitness træner man cirkeltræning, hvor man skiftevis træner på 16 maskiner i 45 sekunder.

Sådan fungerer LOOP Fitness konceptet
Cirkeltræning:

I LOOP er der mulighed for at træne hele kroppen på 24 minutter.

Det sker ved cirkeltræning, hvor 16 maskiner er stillet op i en cirkel.

Hver 45. sekund lyder en tone, der giver signal om at skifte maskine, og når man har været igennem hele cirklen to gange, er man trænet igennem.

Flere annoncer