Annonce
07/11-15 22:58

Rikke fik forkert løn gennem tre årRikke fik forkert løn gennem tre år

Rikke Klemme var på det forkerte løntrin i tre år. Hun tjekkede sin lønseddel med hjælp fra sin fagforening, fik de godt 130.000 kr., hun havde til gode, og fejlen er nu rettet.

storybild

Det hele starter, da pædagog Rikke Klemme kort efter sommerferien 2014 undrer sig.

”Hvorfor får jeg egentlig ikke mere i løn? Bør jeg ikke få mere efter ti år som pædagog?”, tænker hun.

Få styr på din lønseddel her

Hun kontakter sin lokale BUPL-afdeling i Aalborg, for at høre, om der er noget galt med den løn, hun får udbetalt. Det står hurtigt klart, at der er noget galt. Rikke Klemme ligger på løntrin 27 og bør ligge på trin 36. Hun har fået forkert løn i tre år.

Den oplysning går hun til sin leder med, som godt kan se, der er fejl i lønnen. De penge skal Rikke Klemme selvfølgelig have tilbage, og fremadrettet skal fejlen rettes, lyder meldingen med det samme fra lederen. Resten af kommunikationen foregår mellem arbejdsgiveren og BUPL, og både fagforening og lederen holder Rikke Klemme orienteret, mens udregningerne står på.

LÆS OGSÅ: Han åbnede for en ladeport af lønfejl

”Der var ikke nogen konflikt, men det var bare nemmere, at de fandt ud af det”, siger Rikke Klemme.

God oplevelse – trods alt
Resultatet bliver, at Rikke Klemme har over 120.000 kr. til gode i løn og over 13.000 kr. i pension. De penge fik hun udbetalt sidste efterår.

”Mit budget er stramt, så det kunne mærkes. Jeg ser udbetalingen som en slags opsparing, der skal bruges på noget fornuftigt. Og så er jeg glad for, at jeg nu får den rette løn udbetalt hver måned, så der også fremover bliver lidt mere luft i budgettet”, siger hun.

LÆS OGSÅ: »Uhyggeligt, jeg kunne snydes for så mange penge«

Alt i alt har forløbet – trods alt – været en positiv oplevelse med et godt udfald.
Gennem sine ti år som pædagog har Rikke Klemme bl.a. haft et vikariat, været på barsel to gange – den ene gang på barselsdagpenge, den anden gang med løn, og hun har skiftet job. Måske er det den skiftende jobsituation, der gør det svært at have fuldstændig tjek på, hvad lønnen bør være, mener Rikke Klemme.

”Og så var jeg nok en af dem, der tænkte, at det er der nok nogle andre, der har styr på. Nu hvor jeg virkelig har sat mig ind i sagerne, vil jeg fremover være mere opmærksom på, om jeg får det rette udbetalt i løn”, siger hun.

Billedtekst: ”Får jeg for lidt i løn,” tænkte pædagog Rikke Klemme og kontaktede sin fagforening. Det viste sig, at hun havde godt 130.000 kr. til gode i løn og pension.

LÆS OGSÅ: Lærlinge fik 85.000 kr. efter løntjek

OK Løntjek i uge 45-46
Det er vigtigt at tjekke sin lønseddel, for der kan være fejl. Det markerer OK fagforeningerne med det grønne mærke i uge 45-46, hvor der landet over vil være forskellige aktiviteter, der opfordrer folk til at tjekke deres lønsedler. Der er arbejdspladsbesøg, åbent hus og gadeaktiviteter.

Hvis du synes det er svært, så kontakt din OK fagforening. De har styr på detaljerne om løn og overenskomst. Find din OK-fagforening på ErDuOK.dk, følg med i OK løntjek på Facebook og gå efter det grønne OK-logo.

Hvad tænker du..?
Flere annoncer