Annonce
15/02-17 08:49; Opdateret: 21/07-17 10:40

Film: 4 fordele ved at vælge studie gennem kvote 2Film: 4 fordele ved at vælge studie gennem kvote 2

UDDANNELSE. Fra den 1. februar kan du søge kvote 2 på Syddansk Universitet – her kan du se, hvorfor det er smart at søge ind på drømmestudiet, før du har afsluttet gymnasiet.

Se den populære video
Naturvidenskab, SDU har forklaret kvote 2-ansøgninger i en kort og sjov video, der er blevet populær på de sociale medier. Se videoen her.
Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Rundt om i landet er 3. g’ere ved at færdiggøre deres gymnasiale uddannelser, og en stor del af dem har endnu ikke besluttet, hvad de skal studere efter sommerferien.

Men drømmer du om at komme ind på en naturvidenskabelig uddannelse på SDU, er det en rigtig god idé at tage stilling allerede nu og søge optagelse via kvote 2. Det er der flere gode grunde til.

Læs mere om, hvordan du søger ind på SDU her

Stort optag i kvote 2

I år bliver en fjerdedel af ansøgerne til Syddansk Universitet (SDU) optaget gennem kvote 2, hvilket er en væsentlig større andel end tidligere.

Bliv vurderet på mere end gennemsnittet

SDU har indført karakterkrav på flere af de naturvidenskabelige uddannelser. Det betyder, at du skal have 10.0 i gennemsnit for at være garanteret at komme ind på Biomedicin og på Biokemi & molekylær biologi via kvote 1.

Søger du gennem kvote 2, bliver du vurderet på mere end dit karaktergennemsnit, så det er en oplagt mulighed for at komme ind på et studie, som kræver et højere gennemsnit end det, du regner med at få på dit eksamensbevis.

Kan også give kvote 1-adgang

Har du en adgangsgivende eksamen til det studie, du søger ind på gennem kvote 2, vil din ansøgning automatisk blive behandlet i kvote 1.

Med andre ord har du to chancer for at blive optaget, for hvis du opfylder adgangskvotienten, kommer du ind.

Større chance for at blive optaget

De færreste gymnasieelever ved præcis, hvordan deres eksamensbevis kommer til at se ud til sommer.

Derfor er det en rigtig god ide at søge ind via kvote 2, fordi det sikrer, at du bliver inviteret til uniTEST, som er den test SDU bruger til at vurdere, om kommende studerende er studieegnede.

På den måde får du chancen for at komme ind på drømmestudiet. Uanset hvordan eksamensbeviset kommer til at se ud.

Flere annoncer