Annonce
23/04-17 11:07; Opdateret: 17/10-17 09:36

5 grunde til, Aarhus er blevet et internationalt trækplaster5 grunde til, Aarhus er blevet et internationalt trækplaster

POPULÆRT. Flere internationale medier taler om Aarhus for tiden, og det er der en grund til. Her er fem ting, du bør opleve i Smilets By over sommeren.

storybild

Det markante kunstværk "Your Rainbow Panorama" på toppen af Aros er nærmest blevet byens vartegn. (Billede: Willy Grauby)

Fascinerende museer

Man kan nærmest ikke besøge Aarhus uden at bemærke det smukke og markante kunstværk ’Your rainbow panorama’ på toppen af kunstmuseet ARoS, der efterhånden er blevet et vartegn for byen. Man bør også gøre sig selv den tjeneste at besøge museets udstillinger, før eller efter man har nydt udsigten i alle farver.

Aarhus er nemlig en by med flere fascinerende museer, og ARoS er et af de moderne af slagsen, der altid byder på spændende samtidskunst. Er man i højere grad i humør til at kigge tilbage i tiden, er der imidlertid også rig mulighed for det. Moesgaard Museum tager nemlig de besøgende på en tur gennem fortiden gennem forskellige udstillinger, og i frilandsmuseet Den Gamle By bliver købstadens kultur og historie bragt til live.

Du kan læse meget mere om Aarhus på Visitaarhus.dk.

Varieret shopping

Uanset om du er interesseret i tøj, interiør, kunsthåndværk eller noget helt fjerde, skal du nok kunne finde det i Aarhus. Der er fire stormagasiner i byen: Magasin, Salling, Bruuns Galleri og Illums Bolighus, og her er udvalget naturligvis enormt. Vil man i stedet gerne udforske nogle mindre butikker og deres særpræg, er Latinerkvarteret for eksempel et oplagt område at gå på opdagelse i.

Gastronomi i verdensklasse

Det er ikke længere til at komme uden om Aarhus som en central by i Skandinavien, når det kommer til madkultur. Der er fire restauranter med Micheline-stjerner i byen: Gastromé, Frederikshøj, Substans og Domestic. Man behøver dog ikke gå på Michelin-restaurant for at få et fantastisk måltid i byen. Efterhånden er der nemlig restauranter fra alle verdenshjørner, adskillige gastro-grills, pop-up restauranter og to store madmarkeder, så uanset hvad man har lyst til, skal man nok kunne finde det.

Der findes også flere Michélin-restauranter og mange andre gastronomiske oplevelser for enhver smag i Aarhus.

Summende bymiljø

Da Aarhus er en studieby, er der mange unge mennesker, der er med til at skabe en livlig stemning i gaderne. Det kan både mærkes på cafeer i de mange hyggelige sidegader og omkring Åen midt i byen, der altid er et tilløbsstykke. Med flere spillesteder og hyppige arrangementer i bybilledet er der altid noget at tage sig til i Danmarks næststørste by.

Varieret natur

Det er ikke kun byliv, man får, når man besøger Aarhus. Lige uden for byen kan man nemlig finde både badestrande og skovområder, der er oplagte til hyggelige dagsudflugter. Inde i byen er der også flere parker og grønne arealer, og denne sommer åbner byens nye havnebad for første gang.
Midt i en skov i udkanten af Midtbyen ligger desuden forlystelsesparken Tivoli Friheden, hvor man blandt andet kan opleve koncerter til arrangementet ’Fed Fredag’ hver fredag over sommeren.

I Aarhus er der også masser af natur i nærheden af centrum, hvor man både kan tage ned til stranden eller gå en tur i den nærliggende Risskov.

Flere annoncer