Annonce
23/01-17 09:05; Opdateret: 26/04-17 11:38

Derfor er akademikere og Forsvaret et godt matchDerfor er akademikere og Forsvaret et godt match

UDDANNELSE. Alle undervisere, chefer og kommende officerer er enige. Det går forrygende med de akademikere, der har valgt at trække i uniform og starte på de nye populære lederuddannelser i Forsvaret.

storybild

I august 2015 startede Forsvaret for første gang officersuddannelser med kadetter, der havde ren akademisk baggrund og altså ingen militær erfaring. Men hvad er så vurderingen af uddannelsen nu, hvor første hold er ved at være uddannet?

Læs mere om lederudannelser i Forsvaret her

Den klare melding fra både kadetter, undervisere og chefer er, at det går godt.

»De imponerede allerede til afprøvning, og jeg må sige, at det er gået over al forventning,« siger tidligere skolechef og oberstløjtnant Mads Rahbek om den første årgang.
For kadetterne har overgangen fra videregående uddannelser til Forsvaret været brat, men samtidig lærerig.

Det er den bedste beslutning, jeg har taget i nyere tid. Jeg trængte til at blive fysisk udfordret, mentalt udfordret og i det hele taget udfordret på alle andre punkter end det akademiske," siger den studerende Jens Thage, der tidligere har læst historie på Københavns Universitet og er en af de 35 kadetter, der startede på uddannelsen i sommeren 2015.

»Uddannelsen er tilrettelagt, så man ender op med at have alle de færdigheder, man skal bruge. Jeg er overrasket over, hvor dygtig Forsvaret er til at omstille folk fra det civile liv til en militær virkelighed. Dem fra mit hold, der ikke har oplevet Forsvaret tidligere, er stormet frem,« fortsætter Jens Thage.

Frederik Tetzlaff er også kadet på ’Årgang 0’ og kommer fra Copenhagen Business School. Han føler også, at hans lederkompetencer er blevet udviklet på rekordtid, og det kan især tilskrives, at al tiden på uddannelsen ikke går med næsen i bøgerne. Det er især tydeligt for tiden, hvor Frederik Tetzlaff træner værnepligtige på Bornholm Kaserne:

»Det giver mening at komme ud og prøve teorien i praksis – og så er det sjovt! Jeg har allerede høstet en del erfaring, som jeg tager med mig.«

En uddannelse fra Hærens Officersskole giver evner, der kan bruges både offentlige og private virksomheder. Derfor strækker fremtidsperspektiverne med uddannelsen sig også længere end militæret – hvilket også hjælper med at forklare akademikernes nærmeste, hvad de laver i ’trøjen’.

»Nogle synes, det er spild af tid eller for farligt – men når jeg fortæller, hvad det går ud på, er folk straks mere åbne. Og alle ved, at Forvaret har nogle af landets bedste lederuddannelser,« siger Jens Thage.

Flere annoncer