Annonce
01/10-16 13:53; Opdateret: 07/03-17 15:43

Derfor rejser Mascha Vang og kendt YouTuber til AfrikaDerfor rejser Mascha Vang og kendt YouTuber til Afrika

#GIVLIV. En af Danmarks største bloggere er sammen med en af de største YouTubere taget med UNICEF til Tanzania for at redde spædbørn fra at dø af banale sygdomme.

storybild

In 2008 in the United Republic of Tanzania, a newborn lies in a hospital on Pemba Island in the Zanzibar Archipelago. (Billede: © Unicef/uni74785/pirozzi)

Fødeklinikker uden rindende vand og kuvøser samt et sundhedspersonale, hvor over halvdelen mangler basal træning i børnesygdomme. Det er virkeligheden i Tanzania, hvor 390 børn under fem år dør hver dag. 40 procent af dem er spædbørn.

For et redde liv har UNICEF startet et nyt sundhedsprogram, der skal forbedre forholdene og mindske dødeligheden blandt spædbørn. Som ambassadører for den nye kampagne, der går under navnet #GIVLIV, har superbloggeren Mascha Vang og den kendte YouTuber Rasmus Brohave taget tid ud af deres travle skema for at tage en tur til Tanzania.

Læs mere om projektet her

På den måde kan de hjælpe med til at skabe opmærksomhed omkring den vigtige sag og være med til at indsamle penge, der kan blive afgørende for forskellen mellem liv og død blandt tanzanianske børn.

»Det overrasker tit folk, hvor lidt der skal til for at gøre en stor forskel. Til en fødsel kan helt basalt udstyr være med til at redde liv, for eksempel kan vi for 50 kroner købe udstyr, der kan måle børnenes vejrtrækning og hjerterytme,” siger kommunikationsdirektør i UNICEF Danmark, Line Grove Hermansen.

»Vi vil gerne have, at budskabet om, at man kan række ud og redde liv, når så mange som muligt – til gavn for de børn, vi gerne vil hjælpe. Vi ved, at vi gennem stærke kommunikatører som Mascha Vang og Rasmus Brohave kan komme i dialog med flere målgrupper, end vi plejer. Vi er meget glade og taknemmelige for, at de har sagt ja til at bruge sig selv, deres tid og platforme på at få et vigtigt budskab ud,« siger Line Grove Hermansen.

Med kampagnen er der heldigvis nyt håb for nyfødte i Tanzania. Sammenlignet med 1990 overlever dobbelt så mange børn i landet de første fem år af deres liv i dag, og antallet af små børn, der dør inden for de første 28 dage, er faldet fra 40 ud af 1.000 for fem år siden til 19 ud af 1.000 i dag. Den udvikling kan forhåbentlig fortsættes med den støtte, Masha, Rasmus og mange danskere nu bidrager til at få ind.

Få mere information og giv et bidrag her

Flere annoncer