Af Lars Dinesen - 12/10-17 21:01

Bloggere anbefaler vanvittig beauty-trend: Det er som en ansigtsbehandling til din vaginaBloggere anbefaler vanvittig beauty-trend: Det er som en ansigtsbehandling til din vagina

Gynækolog advarer nu imod rådet, der kan føre til kønssygdomme.

storybild

(Billede: Iris)

Læger advarer nu imod et mærkværdigt råd, der florerer blandt bloggere, vloggere og alternative behandlere online.

Det skriver The Sun.

De gavnlige effekter er mange, hvis man tror på afsenderne. Metoden skal rense, sørge for en behagelig duft, og enkelte hævder endda, at tippet kan beskytte imod seksuelt overførte sygdomme. Rådet går på, at man skræller en agurk og stikker den op i skeden. Herefter lyder onlinerådet, at man skal dreje på agurken og køre den rundt i op til 20 minutter. Nogle går endda så vidt, at de anbefaler, at man sover med agurken oppe i sig, når den altså har opnået kropstemperatur.

Gynækologer fraråder dog kraftigt agurkemetoden, der bliver kaldt for en 'ansigtsbehandling til skeden.' Faktisk kan metoden føre til det direkte modsatte af, hvad bloggerne hævder. Agurken kan nemlig forstyrre pH-balancen i kvindens køn, hvilket kan øge risikoen for at være modtagelig overfor eksempelvis gonorré og hiv.

'Hvis du har en vagina, så skal du absolut ikke gøre det her,' skriver den canadiske gynækolog Jen Gunter og forsætter:

'Ideen om, at man har brug for en skederensning, enten i form af en skrællet agurk eller de 'feminine sæber,' der bliver solgt i kiosker, er kvindehad, der er forklædt som helse. Jeg kan ikke tage det,' skriver hun på sin blog.

En anden gynækolog, Vanessa Mackay fra Royal College of Obstetricians and Gynaecologists, fremhæver, at kvindens skede er skabt til at være selvrensende, samt at det kan være en virkelig dårlig idé, at stikke grøntsager eller andre ting, den ikke er designet til, op i sig selv. Hun anbefaler i stedet vand og mild sæbe til at klare skærerne. Vaskeretningen er forfra og bagud.

 

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet leder efter flere...
bt.dk
Blev dødsdømt for terror: Men nu...
bt.dk
Bær tilbagekaldes - kan give...
bt.dk
Brand i lejlighed: Person var død, da...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx