Af Niels Pedersen - 27/11-17 11:57; Opdateret: 27/11-17 15:33

Lokoføreren Lars delte billede af sin madpakke: Og så gik det helt amok på Facebook Lokoføreren Lars delte billede af sin madpakke: Og så gik det helt amok på Facebook

Lokoføreren Lars Hansen har i et Facebook-opslag skrevet det, som mange offentligt ansatte går og tænker netop nu.

storybild

Hvis den betalte frokostpause bliver sløjfet er det snart slut med frokost i toget for lokoføreren Lars Hansen.

På Facebook deler han et billede af sin madkasse, hvor der ligger en rugbrødsmad med leverpostej og rødbeder, som han har taget en bid af, mens han er på farten som lokofører for DSB.

'Sidder på min pind og nyder min arbejdsgivers betalte frokostpause. Ville da hellere sidde ved et bord og stol, men sådan er det med det arbejde, jeg har.' skriver Lars Hansen.

Men snart kan det være slut med den slags 'luksus'; både for Lars Hansen - og for DSB. For den statslige arbejdsgiver, Moderniseringsstyrelsen, mener ikke, at den betalte frokostpause for statsansatte så som lokoførere og politibetjente er en del af overenskomsten. Det betyder, at den kan inddrages - og det har fået Lars Hansen til tasterne. For han er harm.

'De (Moderniseringsstyrelsen, red.) ser det som et frynsegode. Samtidig giver det den enkelte ansatte 2,5 times mere arbejde om ugen, vel og mærke uden nogen form for kompensation. Det giver uden tvivl en stor besparelse, i hvert fald ifølge Excel-arkene. De regnedrenge, der har fundet ud af denne fantastiske besparelse, har jo tydeligvis et 8-16-job, med kantineordning på arbejdspladsen,' skriver han og fortsætter:

'De kender ikke til skiftende arbejdstider, pauser hvor ens surt smurte madpakke må forlades efter et par bidder, fordi det brænder på et sted, hvis man da når og få den frem. Det er virkeligheden for tusindvis af offentlig ansatte, som nu åbenbart skal gøres til nogle overforkælet møgunger.'

LÆS OGSÅ: Meteorolog har gjort foruroligende opdagelse: Det er kun et spørgsmål om tid - ødelæggelsen vil være 'ustoppelig'

At Lars Hansen bestemt ikke er ene om den holdning, ses tydeligt i kommentarsporet under Facebook-opslaget, som også er blevet delt og 'liket' flittigt, lige siden Lars Hansen skrev det 24. november.

Her tilslutter blandt andre sygeplejersker, pædagoger, lægesekretærer, fængselsbetjente, lærere og politifolk sig Lars Hansens kritik. Flere mener, at de selvbetalte frokostpauser vil føre til det rene ragnarok, hvis Moderniseringsstyrelsens forslag bliver gennemført - med mindre lokoførerne da ligefrem arbejder gratis i deres frokostpauser.

I fængselsvæsenet kan det også få vidtrækkende konsekvenser, hvis de ansatte selv skal betale deres frokost, påpeger en bruger.

Mange brugere mener, at de offentligt ansatte må 'stemme med fødderne', hvis Moderniseringsstyrelsens forslag bliver til virkelighed. Og det vil ikke blive kønt, påpeger en bruger.

Det var i et brev til forhandlerne for de 180.000 statsansatte 1. november, at Moderniseringsstyrelsen gjorde det klart, at den betalte frokost ifølge dem er en personalegode og derfor kan fjernes.

»Det er Moderniseringsstyrelsens opfattelse, at hovedparten af de statsansatte er omfattet af lokale kutymer om betalt spisepause,« skriver vicedirektør i styrelsen Linda Nordstrøm Nissen i en mail til Politiken.

Moderniseringsstyrelsen tager ikke stilling til, om frokostpausen skal sløjfes eller ej, men lader det være op til ledelsen på den enkelte arbejdsplads at vurdere.

De statsansatte ser det som en krigserklæring forud for overenskomstforhandlingerne.

»Over den sidste tid har vi oplevet en arbejdsgiver, der ikke skyr nogen midler i forsøget på at snige forringelser af medarbejdernes vilkår ind af bagdøren. Det lægger yderligere pres på vores medlemmer, der i forvejen løber alt for hurtigt for at få enderne til at mødes og sikre vores fælles velfærd,« siger formand i Centralorganisationernes Fællesudvalg, Flemming Vinther, der repræsenterer de 180.000 ansatte i staten, til det socialdemoktatiske netmedie PioPio.

LÆS OGSÅ: Ny dokumentar: Skolelærer havde særlig oplevelse med Kim Wall - 'jeg tænkte, at det kom jeg aldrig til at opleve igen'

Der er dog også dem, der i debatten under Lars Hansens Facebook-opslag påpeger, at mange af de danskere, der arbejder i den private sektor, selv må betale deres frokost - og at det ikke får hjulene til at gå fuldstændig i stå.

BT har kontaktet Lars Hansen for en kommentar.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bendtner matchvinder i Super Cup:...
bt.dk
Nyt forslag fra DF: Det er logik for...
bt.dk
Gunnvør Virgarsdóttir mistede sin mor...
bt.dk
Kæmpebøde til køreskole: Over 1800...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx