Af - 09/03-17 13:48

Denne småkage får dig til at skide lyserødtDenne småkage får dig til at skide lyserødt

Oreo har skabt en ny, begrænset udgave af deres velkendte småkage, der har efterladt kunderne i en blanding af beundring og forundring.

storybild

Den begrænsende udgave hedder Oreo Peeps og er lavet af skumfiduser ved navn Marshmallow Peeps. Selve småkagen er den klassiske, sorte chokoladesmåkage, der så omfavner den lyserøde masse i midten.

Det viser sig dog, at folk får sig lidt af et chok, når de spiser den nye småkage. Det farvestof, der bruges i skummet, er kraftigt nok til at efterlade din tunge ganske lyserød. Men hvis du spiser nok småkager, kan den også gøre din afføring lyserød.

På Twitter er flere begyndt at dele opslag og billeder - ikke af deres afføring (heldigvis) - hvor man kan se lyserøde tunger, mens folk på skrift bekræfter, at de har skidt lyserødt.

My peeps Oreo pink tongue!

Indy100 skriver, at Peeps-udgaven indeholder farvestoffet FD&C Rød Nummer 3, der er godkendt jævnfør den amerikanske fødevarelovgivning. Og en talskvinde for Oreo bekræfter over for mediet, at den er god nok.

- Visse fødevarer kan midlertidigt farve din tunge og indersiden af din mund. Dette er normalt med lyst farvede produkter som eksempelvis ispinde, geléer og pulver til drikkevarer, ligesom visse frugter og grøntsager, herunder rødbeder og tranebær, kan gøre det. Sådan nogle madvarer kan også midlertidigt farve din afføring, fortæller talskvinden ifølge Indy100.

Farvestoffet i småkagerne skal anses som værende ufarligt, skriver Daily Mail. Men faktisk er netop FD&C Rød Nummer 3 tidligere blevet bandlyst fra skønhedsprodukter af den amerikanske fødevare- og lægemiddelsstyrelse, da det eksempelvis tidligere er sat i forbindelse med brystkræft.

I fødevarer bliver farvestoffet dog så gennemtestet, at det ikke vurderes til at være til fare. Her vil mængden af sukker i småkagerne formentlig være langt mere usund for dig.

Småkagen kan, så vidt vi ved, ikke fås i Danmark i øjeblikket. Men skulle du ligge inde med en pose, så hører vi meget gerne om dine oplevelser på 1929@bt.dk.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

LIGE NU: Voldsom ulykke spærrede...
bt.dk
DMI: I morgen vågner danskerne i én...
bt.dk
Politiet advarer: Luk ikke op for...
bt.dk
Mand død i brand
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx