Af Michael Jensen - 02/12-17 19:25

Hver julefrokost har 10 typer: Se her om du kan genkende dig selvHver julefrokost har 10 typer: Se her om du kan genkende dig selv

Firmaets julefrokost er ikke blot en festlig anledning til at hygge med kollegaerne, men også et studie i festtyper. Ifølge en undersøgelse fra 2013 på bestilling af den engelske bar- og brasseriekæde Browns er der nemlig 10 forskellige typer til enhver firmajulefrokost.

storybild

Julekysseren er den mest irriterende type af dem alle, svarer 69 procent i undersøgelsen, der arbejder med andre kategoriseringer såsom Flirteren, Brokrøven og Dansemusen.

Hvilken af 10 nedenstående karakteristikker falder du mon ind under? Tjek selv.

1. Kold-før-12-typen

Festaberne, der har en stor interesse i, at så mange kollegaer som muligt bakker op om julefrokosten og er klar til at slå et ordentligt hul i jorden. Det er en anledning til at fyre den helt af, og Kold-før-12-typerne lover alt og alle, at de har tænkt sig at feste til den lyse morgen og nok skal gøre sit til, at det bliver en fest som ingen anden.

Desværre går de bare selv kolde og småsover i et hjørne, før festen rigtig er gået i gang.

2. Julekysseren

Skinny jeans, omkring de 40 år og 'lykkeligt' gift. Da-da-daaaaa… Her er Julekysserne, der stadig tror, at de unge kollegaer har et godt øje til dem. Et godt øje, der snildt kan veksles til lidt intimitet, hvis man skulle have lyst.

3. Flirteren

Pas på din intimsfære, for Flirterne har tænkt sig at invadere den på denne julefrokostaften. Det starter uskyldigt, men du bliver pludselig fikspunktet for deres aften, og sjældent har du følt så meget opmærksomhed fra et menneske.

4. Brokrøven

De er normalt gode til at holde deres utilfredshed. Til hverdag hører du dem i hvert fald ikke brokke sig, men julefrokosten er åbenbart en slag ventil for dem. En ventil, hvor manglende udfordringer på jobbet og for lav løn bliver lukket ud.

Her bliver der lukket alt ud, og der er slet ikke noget filter, der forhindrer alle de dumme ting i at slippe ud mellem læberne.

5. Houdini'en

'Hvor blev X af?' I planlægningen af julefrokosten har Houdini'en ofte været med til at hjælpe til med det ene og det anden og på den måde været en del af festen.

Men når der skal synges højt, danses fjoget og drikkes tæt, så er vedkommende væk. For sådan er Houdini'en, der ofte er i starten af 30'erne og enten nybagt forælder eller under tøflen.

6. Overraskelsen

Undselig – ja nærmest usynlig – sidder denne type og passer sit arbejde til hverdag. Firmaets grå mus. Men julefrokosten er åbenbart brændstof på Overraskelsens bål, for når festen går i gang, er vedkommende et flammehav af energi og overskud.

Der bliver drukket af de andres sjatter, og der bliver danset upassende med kollegaer af det andet køn.

7. Fedterøven

Hvordan finder du nemmest Fedterøvene til en julefrokost? Led efter chefen. Ved siden af sidder Fedterøven sandsynligvis og griner højlydt, hvis ikke han er oppe for at hente flere øl til sin tørstende overordnede.

8. Tudefjæset

Blandt Tudefjæsene er der en meget ringe fornemmelse af, hvad man lader blive derhjemme af problemer, og hvilke man tager med til fest på sit arbejde. En julefrokost i deres øjne er tydeligvis en anledning til at finde et større publikum, der kan lægge øre til de – især kærlighedsproblemer – man går og bokser med.

Find dem på toilettet. Her sidder de sikkert og græder.

9. Dansemusen

Dansemusene har haft sin storhedstid, men det lader de sig ikke slå ud af. Den bliver stadig kørt ind med dansetrin fra en svunden tid, som mange af kollegaerne ikke har oplevet på egen krop. Men det rager Dansemusene. Dansegulvet er en manege, og de har tænkt sig at traske rundt i savsmuldet til den bitre ende.

10. Planlæggeren

Pas på! Hvis der er nogen, du ikke skal fornærme på julefrokostaftenen, så er det Planlæggerne. De har med præcision og dedikation lagt et stort arbejde ind i et arrangere julefrokosten, og der bliver snerret, hvis man kommer til at betvivle kvaliteten af arrangementet. Gør, som Planlæggeren siger, så går det ikke helt galt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Milliardær dømt for mord: Ærkerival...
bt.dk
Bendtner forstår det ikke: ‘Det er...
bt.dk
Mytedræber: Hjælper udstrækning efter...
bt.dk
12-årig dreng stjal sin mors...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx