Af Mathias Tuxen - 10/08-17 15:33

Billedet deler internettet: Er linjerne skæve eller ej? Billedet deler internettet: Er linjerne skæve eller ej?

Magiker forvirrer internettet med vild illusion

storybild

Modelfoto

Du kigger på billedet. Kigger væk og så tilbage igen. Men uanset hvordan du vender og drejer billedet, så forvirrer den optiske illusion dine øjne så meget, at det næsten gør ondt i hjernen. Victoria Skye er professionel magiker, og hendes seneste illusion har taget de sociale medier med storm. Det skriver The Telegraph.

For er de horrisontale linjer skæve eller helt lige?


»Jeg elsker at narre hjernen og gøre det umulige muligt,« forklarer Victoria Skye.

Den farverige illusion, hvor flere vandrette og lodrette linjer krydser billedet, går under navnet 'Cafe Wall Illusion'. Ved første øjekast ligner det, at de fire horisontale, blå linjer bøjer og er skæve. Og i den antagelse ligger hele tricket.


'Ligner det, at de vandrette linjer bøjer og står i en skæv vinkel? Se efter igen. De bøjer ikke. De er helt lige og parallelle. Kombinationen af de vekslende mønstre, linjer og farver narrer din hjerne,' står der under billedet.

Det forvirrende motiv har på de sociale medier skabt stor debat omkring, hvorvidt de fire linjer er skæve eller helt horisontale.


Den videnskabelige forklaring bag 'Cafe Wall Illusion' er ifølge kunstneren, at de forskellige farver interagerer i forskellige retninger, så hjernen bliver snydt til se linjerne som skæve.Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Beboer fundet død efter brand på...
bt.dk
Uhyggeligt gidseldrama i Frankrig: Nu...
bt.dk
Facebookvideo skulle ramme...
bt.dk
Hamilton peger på sine rivaler: Tre...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx