Af Niels Pedersen - 11/10-17 13:13

Se listen: 11 hemmeligheder, som giver forældre røde ørerSe listen: 11 hemmeligheder, som giver forældre røde ører

Forældre vil deres børn det allerbedste. Men det er sgu lettere sagt end gjort at være den perfekte mor og far hele tiden. Så man vælger igen og igen den lette udvej - selvom man godt ved, at det bestemt ikke er den rigtige.

storybild

Modelfoto.

The Sun har samlet en liste over fejl, som rigtig, rigtig mange småbørnsforældre begår for at få hverdagen til at glide bare lidt lettere. Du kan sikkert nikke gengkendende til flere af dem.

1. Tabletten eller tv som babysitter

Det er lørdag morgen. Du er træt, men fem-årige Magnus er naturligvis lysvågen og fuld af energi. Hvad gør du? Tænder for Ramasjang eller giver ham din iPad efter at have tunet ind på Netflix' børnesektion, selvfølgelig. Og så kan du liiiige sove en times tid mere - eller to.

2. Mobiltelefonen trækker

En tur med barnevognen. Den lille får brystmælk. Eller sidder på dit skød og ser fjernsyn sammen med dig. Det er bare tre af de mange perfekte lejligheder til lige at hive mobilen frem og tjekke Facebook, Instagram eller tjekke mailen - selvom du jo godt ved, at det måske ikke ligefrem kan kaldes nærvær.

3. Sengetid når det passer mor og far

Der er finale i X Factor eller Danmarks skæbnekamp mod Rumænien netop på det tidspunkt, hvor seks-årige Astrid plejer at blive puttet. Men hun har da egentlig meget god af at være lidt længere oppe bare en gang imellem, har hun ikke? Det er det i hvert fald forbavsende let at overbevise sig selv om, netop den aften.

4. Vender det blinde øje til

To-årige Sarah har igen tabte noget af sin spaghetti på gulvet i sit forsøg på at mestre den svære kunst at spise med kniv og gaffel. Som det pligtopfyldende barn hun er, skynder hun sig ned på gulvet, samler maden op og putter spaghettien i munden. Du lagde vel egentlig slet ikke mærke til det, gjorde du?

5. Hvor blev den gamle bamse egentlig af?

Linus på fire år har så meget legetøj, at du er ved at falde over det i stuen. Så mon han lægger mærke til, at et par af de gamle actionmen pludselig er 'forsvundet'? For en sikkerheds skyld propper du dem så langt ned i skraldespanden, at han slet ikke lægger mærke til, hvor de blev af.

6. Hvor blev fredagsslikket af?

Det er torsdag aften, og du får pludselig en sukkercraving. Men du orker ikke at smutte ned i supermarkedet. Lukker det ikke også snart? Så der er kun én ting at gøre: du kaster dig over seks-årige Dagmars fredagsslik. Ahhh. Og måske når du endda at købe noget nyt efter arbejdet fredag, så hun alligevel har lidt at mæske sig i til Disneysjov. Ellers må du håbe på tilgivelse - eller at hun hopper på din forklaring om, at hun vist spiste de sidste stykker chokolade sidste fredag.

7. Takeaway er vel egentlig ret sundt, er det ikke?

Du elsker det. Børnene elsker det. Og det er så dejlig nemt. De pizzaer, du lige har bestilt på Just Eat har både tomat og løg, så er de egentlig ikke sunde for både dig og børnene, når det kommer til stykket? Den dårlige samvittighed er billigt til salg en fredag aften.

8. Den lette løsning

Klokken er fire om natten, og du er lige blevet vækket af fire-årige Bastian, som (igen) har tisset i sengen. Jeres seng, vel at mærke. For det er jo så hyggeligt - i hvert fald indtil den bliver våd. Du ved godt, at lagnerne bør skiftes med det samme, men du er dødtræt og orker det ikke. Løsningen ligger lige for: Et par håndklæder ovenpå de våde lagner, så kan I sove videre.

9. Selektiv hørelse

Du sidder og ser din yndlingsserie på Netflix, og netop som afsnittet er ved at nærme sig afslutningen, kan du høre, at Josefine og Adrian er kommet op at toppes inde på børneværelset. Men er de egentlig ikke gode nok til at håndtere situationen selv? Ellers lærer Josefine sikkert af at se sin lillebror græde, efter at hun har revet yndlingsbamsen ud af hånden på ham. Så du lader som om, du ikke har hørt, hvad der foregår.

10. Mad nok til alle - især dig selv

Du elsker din lasagne mindst lige så meget, som børnene gør. Så du sørger for, at der bliver lavet så meget, at du liiige kan tage en ekstra gang, når børnene er blevet godt mætte. Selvom portionen naturligvis var blevet lavet med deres behov for øje.

11. Dit barns bedste ven er møgirriterende

Fem-årige Rasmus elsker at lege med sin bedste ven fra børnehaven, men du kan ikke holde det larmende rodehoved ud. Så du pakker legeaftalerne af på vennens forældre eller spørger Rasmus, om han ikke vil lege med Sigurd i stedet (for ham kan du meget bedre lide).

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mange læger har misforstået type...
bt.dk
Ekspertens bud: Så meget tjener prins...
bt.dk
Politiet efterlyser onanerende mand...
bt.dk
Mand skudt i København
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx