Af Laura Rode Nygaard - 24/08-17 20:56

Jean bemærkede kvindes særprægede negl og slog alarm: Jeg ønskede ikke at skræmme hende, men...Jean bemærkede kvindes særprægede negl og slog alarm: Jeg ønskede ikke at skræmme hende, men...

Alle alarmklokker begyndte at bimle og bamle hos en negletekniker fra Uckfield i England, da hun fik besøg af en kunde med en særpræget negl. Nu viser det sig, at hun havde ganske ret, og at kunden er alvorligt syg.

storybild

(Billede: facebook)

Nu advarer negleteknikeren Jean Skinner andre om at tjekke deres negle. Det skriver The Independent.

Jean Skinner fik besøg af en kunde, som ønskede en neglelak, der var mørk nok til at dække den irriterende sorte helt lige streg, hun havde ned gennem midten på sin negl, og som hun flere gange havde fået at vide måtte være en klemmelus eller skyldes kalkmangel.

'Jeg ønskede ikke at skræmme hende, men jeg fortalte, at hun blev nødt til at besøge sin læge med det samme!,' skriver negleteknikeren på sin Facebook, hvor hun deler et billede af neglen, som viste sig at være et tegn på noget langt værre end kalkmangel.

'Hun ringede til mig i dag for at sige, at det var meget aggressiv modermærkekræft, som allerede havde spredt sig til hendes lymfekirtler. Hendes fremtidsudsigter er ikke gode, skriver Jean Skinner.

Med sit opslag på Facebook ønsker hun at gøre andre opmærksomme på, at en eventuel sort streg på neglen ikke skal negligeres.

Ifølge de britiske sundhedsmyndigheder er sorte streger ikke nødvendigvis et tegn på noget alvorligt, da det for eksempel kan være ganske normalt hos især personer over 20 år med mørk hud.

Dog skal man ikke ignorere stregerne, råder de, da det ganske rigtigt kan være tegn på modermærkekræft.

Her skal man være opmærksom på, at modermærkekræft under neglen for det meste kun optræder på én negl, og at stregen kan ændre udseende. Den kan blive mørkere eller bredere over tid, og kan endda begynde at ændre huden rundt om neglen.

Modermærkekræft er den fjerdemest almindelige kræftform for kvinder i Danmark, men kan ramme begge køn og alle aldergrupper. I forhold til andre kræftformer er der mange i aldersgruppen 15-49 år, der rammes af modermærkekræft. Sygdommen er dog sjælden hos personer under 15 år, oplyser Kræftens Bekæmpelse.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx