Af Mads Brandsen - 14/11-17 22:17

Dette 160 år gamle maleri får konspirationsteorierne til at gå amokDette 160 år gamle maleri får konspirationsteorierne til at gå amok

Hvad er det, kvinden står med i hånden?

storybild

Ved første øjekast ligner det en uforklarlig selvmodsigelse: En kvinde i det 19. århundrede, der går på en sti, mens hun kigger ned i sin smartphone.

Den mystiske scene udspiller sig på et maleri af Biedermeier-maleren Ferdinand Georg Waldmüller, der hedder 'Die Erwartete', som er udstillet på Neue Pinakothek i München.

Det er en tidligere embedsmand fra Skotland, der over for netmediet VICE har bemærket detaljen.

»Det er slående, hvor meget et skifte i teknologien har ændret fortolkningen af billedet og på en måde taget magten over hele dets betydning,« siger Russell, som han kalder sig.

For selvom billedet er fra omkring 1860, hvilket jo umuliggør enhver tanke om en smartphone, er ligheden med nutidens distraherede fodgængere, der ses i gadebilledet med ansigtet begravet i netop smartphones, til at tage og føle på.

Den rektangulære ting, kvinden kommer gående med, er imidlertid ikke et stykke avanceret teknik.

»Pigen leger ikke med sin nye iPhone X, men er på vej fra kirke med en lille bønnebog i hånden,« siger direktøren for kunstagenturet austrian-paintings.at, Gerald Weinpolter, til VICE.

Ifølge galleriet, der har billedet udstillet, kaldes billedet også 'Sonntagsmorgen' og viser to karakterer i deres søndagstøj. Fyren venter på sin elskede, der går med ansigtet begravet i hvad der altså er en salmebog. Spørgsmålet er, om hun mon gengælder hans følelser? Det er op til beskueren at afgøre.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Jakobs lille datter blev født for...
bt.dk
Tennisstjernen Williams: Jeg var tæt...
bt.dk
Keld Heick springer ud i helt ny...
bt.dk
Indbyggere kæmpede med kræft og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx